U PETAK U KINO ZONI Ne propustite film "Teret" prema nevjerojatnoj istinitoj priči za koju je Lučev dobio 'Srce Sarajeva'

U PETAK U KINO ZONI

Nakon rasprodane projekcije filma "Tusta", Kino Zona i ovaj petak sprema filmsku poslasticu u vidu projekcije filma "Teret". Pod redateljskom palicom Ognjena Glavonića, Teret je temeljen na istinitoj priči koju je obradio u forenzičkom dokumentarnom filmu Dubina dva.

Film je premijerno prikazan u programu Filmskog festivala u Cannesu – 15 dana autora 2018., dok je glavni glumac Leon Lučev dobio nagradu Srce Sarajeva 2018. godine.

Radnja filma je smještena u vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. godine kada Vlada (Leon Lučev) radi kao vozač kamiona te ima zadatak prevesti tajanstveni teret od Kosova do Beograda kroz napušteno, nepoznato i ratom opustošeno područje. Kad napokon obavi posao, zna da se mora vratiti kući i suočiti sa posljedicama svojih djela.

"Teret" je na programu u petak, 29.11. na već standardnom mjestu Kino Zone u Koncertnoj dvorani Kneževe palače s početkom u 20 h.

Ulaznice možete kupiti u uredu Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) svakim radnim danom od 8 – 14 h, te na mjestu prikazivanja od 19.15 h. Cijena ulaznice je 20 kn.

Naslovnica Đirada

Najčitanije