U SUBOTU SE ODRŽAVA VELIKA HUMANITARNA AKCIJA VUKOVARU ZaDar Časna Melhiora: „Nije dovoljno samo plakati za stradalim Vukovarom, već nešto treba i učiniti!” Na koncertu nastupa preko 20 izvođača...

U SUBOTU SE ODRŽAVA VELIKA HUMANITARNA AKCIJA VUKOVARU ZaDar

U subotu 30. studenoga na Narodnom trgu održat će se 24. humanitarna akcija Vukovaru ZaDar koju i ove godine u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar.

- Postoji velika poveznica između gradova Zadra i Vukovara, a ljudi su izuzetno osjetljivi, posebno u ovom mjesecu studenom, na stradanje grada heroja. Na prvi pogled Vukovar je obnovljen, kuće imaju krovove i nove fasade, ali situacija unutar tih kuća je ono što je tužno i zabrinjavajuće – istaknula je Vlatka Vučić Marasović, glasnogovornica Zadarske županije, te dodala kako će se i ove godine staviti naglasak na potrebu i važnost ove hvale vrijedne akcije.

Županija će kao i prethodne godine uplatiti 10 tisuća kuna na račun Caritasa Vukovarsko – Srijemske županije, a Grad Zadar će osigurati autobus za hodočašće koji kreće za Vukovar u nedjelju ujutro.

Pitate se što im treba? Odgovor je kratak – sve. Manjka svega, od hrane do higijenskih potrepština, ali fali i tople odjeće.

Počasna predsjednica Udruge, časna sestra Melhiora Biošić, koja je i pokrenula ovu humanitarnu akciju istaknula je kako riječi treba pretvoriti u djelo, te da nije dovoljno samo plakati za stradalim Vukovarom, već nešto treba i učiniti. Svi organizatori i sponzori nadaju se velikom odazivu u subotu dodatno naglasivši kako ih ni ružno vrijeme ni moguća kiša neće spriječiti u ostvarenju konačnog cilja, a to je pomoć Vukovarcima.

- Tko do sada nije otišao, neka ode i pokloni se žrtvi Vukovara – poručila je časna sestra Melhiora i dodala kako će se prilikom posjeta Vukovaru obići mjesta stradanja, poglavito Opća bolnica Vukovar i gradsko groblje.

Kulturno umjetnička manifestacija za pomoć Vukovaru odvijat će se u subotu od 9,30 do 13 sati na Narodnom trgu tijekom koje će se dodatno prikupljati donacije i prilozi. Akcija se nada nadmašiti prošlogodišnji uspjeh od 35 tisuća kuna koji su se prikupili isključivo od građana. U glazbenom dijelu programa nastupit će desetak pjevača i klapa s područja Zadarske županije, brojni kudovi, zborovi i vrtići te crkveni pjevači, poput Ivice Sikirića Iće, Klape Diadora, Klape Kalelarga, Klape Maraška, Udruge Điran, Glazbene udruge Libreto, KUD-a Radovin i brojnih drugih.

U akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština uključili su se vrtići i 19 osnovnih škola Zadarske županije, a paketi se mogu ostaviti i osobno u OŠ Šimuna Kozičića Benje u četvrtak i petak od 8 do 18 sati, u subotu 30. studenoga od 12 do 14 sati i u ponedjeljak, 2. prosinca od 7 do 8,30 sati.

Naslovnica Đirada

Najčitanije