VEČERI TALIJANSKE I JAPANSKE GASTRONOMIJE U "KORNATU" Gostuje samo jedan kuhar, a priprema jela dviju različtih svjetskih kuhinja

VEČERI TALIJANSKE I JAPANSKE GASTRONOMIJE U

Ovoga vikenda zadarski restoran „Kornat“ priređuje rijetki i zanimljiv gastro događaja. U petak i subotu „Kornatu“ gostuje poznati talijansko chef Fabrizio Bevilacqua, vlasnik i naravno glavni kuharu rimskog restorana „Bacchus il pesce“.

Bevilacqua je specijaliziran za talijansku kuhinju, ali se upustio u istraživanje japanske te i u tom polju postao majstor. Za razliku od mnogih trendovskih restorana baš u Italiji on ipak ne radi u jelima fuziju tih dviju gastronomija, drži se tradicijskih osnova i jedne i druge, pa je i gostovanje u „Kornatu“ podijelio na dvije različite večeri (i večere:

U petak  će, tako, Bevilacqua pripremati sljedove talijanskih jela, od raviola u kremi od gambera do sabljarke na rimski način. U subotu je u „Kornatu“ sushi i sashimi večera ovog rimskog majstora. Sljedove će činiti četiri vrste sushija te i jedan sashimi sljed te, naravno, desert.

Početak ovog gastro eventa je svaku večer u 19 sati.

Naslovnica Đirada

Najčitanije