U BIOGRADU NA MORU Gostuje hit predstava "Brodolomke"

U BIOGRADU NA MORU

U utorak u Biogradu na Moru na Narodnom trgu (trg Brce) s početkom u 21 sat gostuje hit predstava nastala u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, `BRODOLOMKE`. Predstava je nastala prema tekstu Ane Maras Harmander, a u režiji Kreše Dolenčića, u predstavi glume, plešu i pjevaju Ecija Ojdanić/Ana Maras Harmander, Anita Matić Delić, Daria Lorenci, Sanja Milardović i Luka Petrušić.

„Brodolomke su dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način. Stvaraju se novi životni obrasci kroz učenje o sebi, dok ih sve povezuje ovisnost. Ovisnost kao odgovor na život, kao posljedica puta kojeg su odabrale.
Zamislite samo što biste vi napravili da ste zatvoreni u četiri zida sami sa sobom? A što bi tek napravili da ste u nemogućnosti suočiti se sami sa sobom zatvoreni s još troje koji se traže? Biste li pjevali? Biste li plesali?
To naše žene rade. One u nesreći pokušavaju otkriti novi život, svojstveni put i možda promijeniti sudbinu. Je li sudbina zaista zapisana ili zaista imaš izbor? Nevjerojatne transformacije, glumačko autorstvo i vještina, ples i pjesma, duhovitost i neposrednost, jednostavnost i kompleksnost svakog ponaosob, najbolji su primjeri vrhunske izvedbene umjetnosti, u koju se gledatelj jednostavno mora zaljubiti." Ana Maras Harmander

NAGRADE:

– Daria Lorenci Flatz za najbolju žensku ulogu u predstavi „Brodolomke" na Bobijevim danima smijeha 2018.
– Nagrada za najbolju predstavu u cjelini za predstavu „Brodolomke" na Bobijevim danima smijeha 2018.
– Nagrada Zlatni zub za predstavu „Brodolomke" na 12. Zlatnom zubu 2019.

Ulaz je slobodan.

 

Naslovnica Đirada