PROSLAVA SV. ANTE U DRAGAMA Misno slavlje i procesiju predvodi biskup Mile Bogović, a misu na uočnicu svetkovine don Damir Stojić

PROSLAVA SV. ANTE U DRAGAMA

Župa sv. Ante Padovanskog u Dragama, prve granične župe na kopnenom južnom dijelu Zadarske nadbiskupije, proslavlja 40 godina svoga utemeljenja na blagdan sv. Ante Padovanskog u četvrtak 13. lipnja.

Koncelebrirano misno slavlje s početkom u 10,30 sati u župnoj crkvi sv. Ante u Dragama, potom i procesiju s kipom sv. Ante kroz mjesto, predvodi umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Za vrijeme mise biskup Bogović će blagosloviti novi mramorni oltar i dva nova zvona za župnu crkvu.

Na uočnicu svetkovine, u srijedu 12. lipnja, svečano misno slavlje u dragarskoj župnoj crkvi sv. Ante s početkom u 19 sati predvodi don Damir Stojić. Za vrijeme mise don Damir će blagosloviti veliku oltarnu sliku 'Sv. Ante propovijeda ribama' akademskog slikara Zorana Homena.

Nakon mise, don Damir Stojić predvodi euharistijsko klanjanje pred Presvetim koje će animirati slavljenički tim Božja pobjeda iz Zagreba.

Naslovnica Đirada

Najčitanije