BENKOVAČKO KULTURNO LJETO 2018. Utrka Puževim korakom po sedmi put

BENKOVAČKO KULTURNO LJETO 2018.

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca već sedmu godinu za redom organiziraju manifestaciju „Puževim korakom“ – gastro manifestacija, priprema i degustacija puževa – Benkovac koja će se u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta održati u subotu, 21. srpnja 2018. godine s početkom u 1900 sati na Trgu Domovinske zahvalnosti u Benkovcu.

Riječ je o manifestaciji koja promovira još jednu autohtonu gastro priču benkovačkog kraja. Puževi će se te večeri pripremati po raznim recepturama, pod pekom, na lešo, na gradele i brojne druge načine. U sklopu manifestacije održava se i 7. otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa, događaj koji je sastavni dio ove priredbe koju redovito prate svi vodeći domaći i strani mediji i kao takav je jedinstven u cijeloj Hrvatskoj. Ove se godine prijavilo 25 ekipa, a svaka od njih sa sobom mora donijeti svog puža kojeg će prijaviti za utrku.

U peta navečer na benkovačkom Kaštelu bit će priređena Jazz&Wine night na kojem nastupa A.J. Jazz quintet. Svirka počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Naslovnica Đirada

Najčitanije