KUDA ZA VIKEND? U Benkovcu se održava Festival vina, a na Forumu je prijenos utakmice Vatrenih

KUDA ZA VIKEND?

Živa u termometru je svakim danom sve veća, a s njom se povećava i broj ljetnih manifestacija. Naglasak je kao i inače stavljen na vikend događaje, a mi vam donosimo što se u petak, subotu te nedjelju odvija u Zadru i županiji.
Petak
- Hrvatski Kendo Savez i Kendo Dojo Ouka Zadar na Višnjiku organiziraju "Iadera Gashuku 2018.", manifestaciju koja prikazuje japansku borilačku vještinu.
- Drugi po redu koncert Međunarodnog glazbenog ljetnog festivala - 58. Glazbenih večeri u Sv. Donatu, pod nazivom "Kunst der Fuge" odnosno "Umjetnost fuge" održat će se u petak u 21 sat u katedrali sv. Stošije.
- Plesna udruga Nimeta organizira drugi Međunarodni ORIENT Fest u Zadru. Festival će trajati petak i subotu, a uz plesni performans započinje u Kazalištu lutaka u 21 sat. Na radionicama orijentalnog plesa posjetitelji će moći isprobati osnovne pokrete, dobiti poduku o povijesti i stilovima orijentalnog plesa.
- U petak večer ne smije se zaboraviti ni tradicionalne Feštice petkom na Poluotoku. Svi posjetitelji imaju priliku uživati u klapskoj pismi, lokalnoj spizi i ugodnoj atmosferi.
- U Benkovcu će se u 21 sat u Zavičajnom muzeju Benkovac održati Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije.
Subota
- Ovaj vikend rezerviran je za vaterpolo, točnije uvertiru u Vakanzu! Jednodnevni turnir "Win and Stay Tournament" namijenjen je za domaće i strane goste igra se na igralištu Kontra vitra na Novoj rivi.
- U 19.30 sati na Forumu počinje zagrijavanje za događaj godine: nastup vatrenih u četvrtfinalu SP-a protiv Rusije. Ponesite sve na crveno-bijele kockice!
- U Benkovcu će se na Šetalištu kneza Branimira u 20 sati održati Festival hrane i pića Bukovice i Ravnih kotara pod nazivom "Bukara Benkovac".
- "Andrologic & Friends: Mladen Tomić" koncert elektronske glazbe u Q-baru s početkom u 23.50 sati.
Nedjelja
- Na Narodnom trgu u 21 sat počinje koncert Gradske glazbe Zadar pod ravnanjem dirigenta Dražena Habuša. Uz Gradsku glazbu kao gost nastupit će i Nika Pastuović.
- U Biogradu na Moru klapa "Konoba" nastupa na rivi u 9 sati.
- U Zavičajnom muzeju u Benkovcu najmlađi će moći uživati u kazališnoj predstavi "U laži su kratke noge" koja počinje u 20.30 sati.

Naslovnica Đirada

Najčitanije