OVOG PETKA U KATEDRALI Gruppo Incontro donosi zvukove grada Trsta!

OVOG PETKA U KATEDRALI

U petak, 1. svibnja u katedrali sv. Stošije s početkom u 20 sati održat će se koncert vokalno- instrumentalnog ansambla Gruppo Incontro. Koncert je to u sklopu Koncertne sezone Zadar 2017./18., koja do kraja lipnja donosi uz ovaj, još dva koncerta!

Ansambl Gruppo Incontro je osnovan u Trstu 1971. godine na inicijativu mladih koje je ujedinila zajednička strast za glazbom. Odmah je prepoznat kao kvalitetan te poseban zbog brižno odabranog repertoara i istančanih izvedbi pod vodstvom njihove osnivačice, pjevačice, orguljašice i dirigentice Rite Susovsky, docentice na Konzervatoriju Giuseppe Tartini.

više od 47 godina postojana Ansambl je nastupio diljem Europe. Snimao je za RAI, Radio Capodistria, Radio Ljubljanu, za belgijski i nizozemski nacionalni radio te snimio pet CD-a širokog repertoara, od srednjovjekovne do suvremene glazbe.

Na zadarskom koncertu ovog uglednog talijanskog ansambla gostovat će orguljaš Katedrale u Trstu Riccardo Cossi te orguljaš Katedrale u Bologni Wladimir Matesic, inače podrijetlom Zadranin. Na programu će biti Dextera Domini za zbor i orgulje Césara Francka, Messe Solennelle za zbor i orgulje Louisa Viernea, Ave Maria Gabriela Fauréa (solistice: Serena Arnò, sopran, Daria Ivana Vitez, sopran) i gregorijanski koral Victimae Paschali.

Ulaz na koncert je slobodan.

Naslovnica Đirada

Najčitanije