TRGOVAČKI SUD ODBIO TUŽBU CENTAR PROJEKTA Grad Zadar ne treba platiti 154 milijuna kuna odštete, a Ninčević mora pokriti 500 tisuća kuna troškova sudskog postupka!

TRGOVAČKI SUD ODBIO TUŽBU CENTAR PROJEKTA

Grada Zadra ne treba platiti 154 milijuna kuna odštete tvrtki Centar projekt koja je na Polačišću htjela graditi hotel Hilton.

Prvostupnjska je to odluka sutkinje Trgovačkog suda u Zadru Katarine Zdunić koju je donijela u petak 22. studenoga nakon tri održana ročišta povodom tužbe tvrtke Centar projekt u suvlasništvu zadarskog poduzetnika Mladena Ninčevića. Uz odbijanje tužbe, sud je Centar projektu naložio pokrivanje troškova postupka za Grad Zadar u visini od 500 tisuća kuna.

EKSKLUZIVNO: NAJSKUPLJA TUŽBA U POVIJESTI ZADRA Zbog neizgrađenog hotela na Polačišću tvrtka Centar projekt od Grada Zadra traži 154.000.000 kuna! 

SUĐENJE: HOĆE LI GRAD ZADAR MORATI PLATITI 154 MILIJUNA KUNA ODŠTETE CENTAR PROJEKTU Svjedočili Ana Lovrin, Mirjana Zupčić i Mladen Ninčević: je li Grad kupca zemljišta za hotel svjesno doveo u zabludu? 

NA TRGOVAČKOM SUDU POČEO SPOR GRADA ZADRA I "CENTAR PROJEKTA" TEŽAK 154 MILIJUNA KUNA Je li Grad postupao s figom u džepu ili su investitori znali što kupuju? Svjedočit će Mladen Ninčević, Mirjana Zubčić i Ana Lovrin...

- Odluku o odbačaju tužbenog zahtijeva donijela sam jer smatram da tužitelj nije dokazao razloge za raskidanjem ugovora s Gradom Zadrom zbog neispunjenih obveza, a slijedom toga i druge dvije osnove tuženikovih zahtijeva, naknada za pretrpljenu štetu i povrate uplaćene kupoprodajne cijene nekretnina, nemaju osnove – objasnila nam je sutkinja Zdunić.

Na presudu Trgovačkog suda obje strane mogu podnijeti žalbu u roku osam dana. Kako doznajemo, Centar projekt će podnijeti žalbu tako da će konačni pravorijek u ovom sporu teškom trećinu gradskog proračuna donijeti Visoki trgovački sud.

Podsjetimo, Centar projekt je tužio Grada Zadar za neispunjenje ugovornih obveza smatrajući da mu nakon prodaje zemljišta na Polačišću nije omogućio stupanje u posjed, zbog čega šest godina nisu mogli početi izgradnju hotela. Na suđenju su kao svjedoci bili pozvani bivša gradonačelnica Zadra Ana Lovrin i djelatnici gradske uprave koji su svjedočili o okolnostima raspisa natječaja i potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

IZGRADNJA „LOVAČKE KUĆE” U POLAČI PRIJAVLJENA GRAĐEVINSKOJ INSPEKCIJI „Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”

„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”
Aktualni načelnik Polače Tomislav Prtenjača već je sada 99 posto siguran da se sljedeće godine više neće kandidi...
„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”