FOTO: SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA, DODIJELJENE NAGRADE I PRIZNANJA Dukić se pohvalio s 1,4 milijarde kuna vrijednim investicijama, ali i požalio na radove u svojoj ulici na Stanovima: „I meni je došlo da se žalim gradonačelniku!”

FOTO: SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA, DODIJELJENE NAGRADE I PRIZNANJA

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra, povodom obilježavanja Dana grada i blagdana njegovog zaštitnika sv. Krševana, održana je u petak u Hrvatskom narodnom kazalištu. Dodijeljene su brojne nagrade zadarskim laureatima, a uz mnoštvo gradskih i županijskih dužnosnika, svečanoj sjednici prisustvovala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović te ministar obrane Damir Krstičević.

- Zahvalio bih se gradonačelniku, svim predlagateljima koji su prepoznali naša postignuća i tijelima koja su o tome odlučivala. Ove nagrade su uistinu poticaj za daljnji rad. Puno bih toga mogao reći, ali najvažnije je da sam, kao i svi laureati, veliki dio svog života i rada s ljubavlju posvetio Zadru, prastarom gradu prateći od djetinjstva njegovo izdizanje iz ruševina i pokušajima vraćanja barem dijela sjaja stare metropole. Zadru, onima koji ga vode i svim građanima puno uspjeha u nesebičnom stvaranju novih vrijednosti, korištenju i čuvanju prirodnih i kulturnih dobara, iznalaženju optimalnog mjesta među vodećim središtima lijepe naše, a na dobrobit svih njegovih građana, građana njegove županije i šire regije kao i cijele Hrvatske. Neka živi vedri snažni Zadar!, kazao je u ime ovogodišnjih dobitnika priznanje prof.dr.sc Damir Magaš, prvi rektor zadarskog sveučilišta, nagrađen za životno djelo u području znanosti i visokog obrazovanja. 

Drugu nagradu za životno djelo, za Zadrane izvan Zadra, dobio je  prim.doc.dr.sc. Nado Vodopija, liječnik iz Maribora, za zasluge u području zdravstva, zdravstvenih znanosti i humanosti.

Nagradu Grada Zadra dobili su Sanja Petrovski, Katarina Livljanić, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, tvrtka Red Bull Adria d.o.o. Zagreb i Klub liječenih alkoholičara Zadar.

Grb Grada Zadra dodijeljen je humanitarnoj udruzi „Antonio Jurjević“, prof.dr.sc. Vandi Babić, Atletskom športskom klubu Zadar te posthumno Marinku Vidaiću.

Dobitnici Grba gradonačelnika su Mirjana Dragičević, Roko Štokov, Mate Žagar, Jure Tadić, Zadarske mažoretkinje i OŠ Kruno Krstić.

Svim nazočnima obratila se i predsjednica Grabar Kitarović. Kada je došla za govornicu iz publike se čulo "vidi je kako je lipa", a ona je diplomatski odgovorila "i pametna".

- Uvijek mi se srce razgali kada dođem u Zadar jer kad bi god došla, na kojoj god funkciji sam bila, ljudi su me uvijek srdačno pozdravljali i prilazili mi. U Zadru se doista osjećam kao i u svom gradu, kazala je predsjednica hvaleći sve velike projekte u Zadru koji su se posljednjih godina ostvarili, ali i prisjetivši se prošlosti te operacije Maslenica za koju je navela kako je ona bila njeno diplomatsko krštenje jer je svijet trebao shvatiti kako moramo braniti svoj kraj.

- Okrenimo se budućnosti, vidimo velike promjene. Cilj nam je da svi krajevi Hrvatske imaju uravnotežen razvoj. Zadar dokazuje kako ne postoje veliki i mali gradovi, već kako samo postoje oni gradovi koji znaju i mogu i zato sam ponosna na Zadar, kazala je Grabar Kitarović.

A na Zadar i na sve laureate bio je ponosan i gradonačelnik Branko Dukić koji je kazao kako se u ovom i idućem razdoblju vrijednost potpisanih ugovora za započete i skore projekte građenja komunalne i društvene infrastrukture penju na više od milijardu i 400 milijuna kuna. Nabrojao je gradonačelnik Dukić i sve ono što se dosada napravilo u Zadru i što se tek počelo graditi. Iznimno je bio ponosan na to što grad bilježi porast stanovnika i turista, na mlade snage koje grad predstavljaju na najbolji mogući način poput Noela Lakića koji je osvojio brončanu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, ali i na tome što je Zadar prošlog mjeseca proglašen službenim hrvatskim pobjednikom EU fondova u izboru za Najbolji grad. Gradonačelnik Dukić je za kraj svim laureatima čestitao na nagradama, a svim Zadrankama i Zadranima zaželio sretan Dan grada i blagdan svetog Krševana.


Dukić: Zbog radova u mojoj ulici došlo mi je da se požalim gradonačelniku!
Uvijek nasmijani gradonačelnik Branko Dukić se u svom govoru održanom na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća malo i našalio. Nabrajao je sve velike građevinske pothvate što su se radili u Zadru, pa se prisjetio i ulice u kojoj živi, Put Stanova, čija je završetak radova uvelike probio zadane rokove.
Gradile su se i rekonstruirale i lokalne nerazvrstane ceste. Namjerno ću podsjetiti tek na onu koja nam je donosila glavobolje – Put Stanova. „Tko će kome, ako ne svoj svome!“. Hvala susjedima na strpljenju jer došlo je i meni da se žalim gradonačelniku!, kazao je Dukić i nasmijao prepunu dvoranu HNK Zadar.


Veliki aeromiting u Zadru za Dan državnosti
Na proslavi Dana grada Zadra kao izaslanik predsjednika Vlade, govorio je ministar obrane Damir Krstičević. Najavio da će se Dan državnosti, 30. svibnja iduće godine svečano proslaviti upravo u Zadru, uz veliki međunarodni zrakoplovni susret, čime će biti obilježeno i trideset godina države Hrvatske.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije