OVAKO JE UHIĆENI ZA ŠVERC ORUŽJA GOVORIO PRIJE 2 GODINE 'Surađujem s MORH-om. Mogu nabaviti svako oružje, najvažnije je imati dobre poslovne kontakte'

OVAKO JE UHIĆENI ZA ŠVERC ORUŽJA GOVORIO PRIJE 2 GODINE

Šesta osoba koju je policija prijavila u aferi “Municija” je Boris Ercegović, vlasnik i direktoru splitske tvrtke "Aservo" sa sjedištem u Ljubićevoj ulici, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, a ujedno je i vlasnik trgovine oružja "Magnum".

Slobodna Dalmacija je već pisala o Ercegoviću koji se tim poslom bavi od 1992. godine, a u razgovoru s novinarom je prije nešto manje od dvije godine kazao kako je od ranog djetinjstva zaljubljenik u oružje.

– Posjedovanje oružja je pravo na slobodu i na obranu - kazao je za “Slobodnu” te dodao kako je njegova “zainteresiranost oružjem” normalan slijed stvari, budući da se cijeli život bavio streljaštvom i bio nositelj odličja s raznih državnih prvenstava.

Ercegović je u razgovoru za “Slobodnu” u veljači 2018. godine kazao da je surađivao i surađuje s hrvatskom policijom, MORH-om, Carinom...

– Surađujem i s drugim državama, odnosno privatnim kupcima, ali sve sukladno važećim zakonskim regulativama u RH.

U šali, ali i u zbilji, volim reći da mogu nabaviti sve oružje, što bi ljudi rekli, "od igle do aviona", jer je u ovom poslu najvažnije imati dobre poslovne kontakte i znati što od koga možeš kupiti – rekao je novinaru Slobodne Ercegović koji je, čini se, bio u pravu i sada je jedan od prijavljenih u aferi “Municija”.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

IZGRADNJA „LOVAČKE KUĆE” U POLAČI PRIJAVLJENA GRAĐEVINSKOJ INSPEKCIJI „Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”

„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”
Aktualni načelnik Polače Tomislav Prtenjača već je sada 99 posto siguran da se sljedeće godine više neće kandidi...
„Nije bilo natječaja, ne zna se tko radi, plaća se na crno...” Tomislav Prtenjača: „Sve je u redu samo kada se ništa ne radi – više se neću kandidirati za načelnika!”