OBUSTAVLJENA ISTRAGA PROTIV 22-GODIŠNJAKA Utvrđen uzrok smrti 20-godišnje studentica iz Istre koja je pod sumnjivim okolnostima preminula u kolima Hitne pomoći u Zadru!

OBUSTAVLJENA ISTRAGA PROTIV 22-GODIŠNJAKA

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO) obustavilo je istragu protiv 22-godišnjeg Zadranina koji se dovodio u vezu sa sumnjivom smrti dvadesetogodišnje studentice koja je 14. lipnja preminula u kolima Hitne pomoći na putu od Voštarnice do zadarske Opće bolnice.

Sumnjalo se da je 22-godišnjak 12. lipnja u podstanarskom stanu u Zadru dao djevojci drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja, kao i da joj nije pružio pomoć iako joj je pozlilo.

Nakon provedene istrage i vještačenja utvrđeno je, naime, da je 20-godišnja studentica preminula od posljedica teške bolesti, leukemije, te da davanje droge na uživanje i navodno nepružanje pomoći nije u uzročnoj vezi sa smrću.

- Zbog toga je ovo državno odvjetništvo obustavilo istragu u svojoj nadležnosti, te ustupilo predmet Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela davanja droge na uživanje- naveli su u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Iako se na preliminarnim nalazu obdukcije, s obzirom na stanje svih unutrašnjih organa djevojke, sumnjalo da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, nije se točno ne znalo koja je bolest u pitanju te je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka porijeklom iz Istre. Dodatna vještačenja su sada potvrdila da je djevojka bolovala od leukemije koja je bila i uzrok njezine smrti.

Jednako kao i društvo s kojim je provela posljednja dva dana života u stanu na zadarskoj Voštarnici, u kojem su kao podstanari živjeli 22-godišnjak i 24-godišnjak, svi s područja Imotskog, djevojka je studirala u Zadru.

Priča je počela u srijedu poslijepodne kada je 22-godišnjak, inače prijatelj djevojke, u stanu 21-godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu. Nakon što je kupio manju količinu marihuane otišao je sa 20-godišnjakinjom negdje vani "zapaliti", a potom su došli i u njegov podstanarski stan na Voštarnici.
Sutradan ujutro, u četvrtak, djevojka mu se požalila na nesnosnu glavobolju I mučninu, spavalo joj se i fizički se jako loše osjećala. No kako je to smatrao posljedicom mamurluka, 22-godišnjak nije pozvao Hitnu pomoć.

Hitnu pomoć je pozvao u petak ujutro kada se djevojci stanje naglo pogoršalo, te je počela gubiti svijest. Hitna pomoć je djevojku koja je preminula svega nekoliko minuta kasnije u kolima na putu do zadarske bolnice, u stanu zatekla bez svijesti. Dan kasnije 22-godišnjak je uhićen I priveden pritvorskom nadzorniku. U pretresu stana dvojice mladića na Voštarnici policija je kod 24-godišnjaka, pronašla manju količinu marihuane, zbog čega je protiv njega podnijela optužni prijedlog.

Protiv njegovog 22-godišnjaka policija je ponijela kaznene prijave za omogućavanja uživanja droge i nepružanje pomoći.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

STUDENAC PREUZIMA SONIK Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!

Lanac od 88 zadarskih
Zadarski lanac trgovina Sonik, preuzeo je maloprodajni trgovački lanac Studenac, vijest je to koja je odjeknula ...
Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!