ŠOK U ŽUPANIJSKOJ VIJEĆNICI Marina Dujmović Vuković sa mužem 'izvukla' od Županije novac za obnovu stolarije u svojoj kući! Oporba traži kazneni progon, župan najavio istragu!

ŠOK U ŽUPANIJSKOJ VIJEĆNICI

Prašinu na sjednici Županijske skupštine, koja je u četvrtak nakon Aktualnog sata protekla mirno, podigla je informacija koju je iznio vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, zatraživši da zbog iznesenih činjenica ostavku podnese Marina Dujmović Vuković, aktualna ravnateljica županijske agencije ZADRA NOVA, donedavna dugogodišnja pročelnica Ureda župana Zadarske županije.

- Tražio sam od Županije spisak osoba kojima je sufinancirana energetska obnova kuća. Nisam ga dobio. To se inače objavljivalo u Službenom glasniku Zadarske županije, pa tako imate imena za 2016. i 2016. godinu, ali za 2017. imena su misteriozno nestala. A znate zašto? Zato što je u 2017. sredstva za energetsku obnovu od Županije dobio Miho Vuković, suprug Marine Dujmović Vuković, tadašnje pročelnice Ureda župana. Ona je bila na Kolegiju kada se donosila odluka da će se novac isplaćivati prema principu tko se prije javi. Naravno, imala je ekskluzivnu informaciju i njezin se suprug među prvima javio. I dobili su novac. Od Županije su za stolariju u svojoj kući dobili 25.185 kuna – kazao je Pupić Bakrač.

Nakon svojevrsne konsternacije u vijećnici, Pupić Bakrač je, rekavši da se radi o „eklatantnom slučaju sukoba interesa i zlouporabe funkcije“, kazao da tu priči nije kraj, već da je Miho Vuković, zbog potrebne brzine prijavljivanja, aplicirao na taj natječaj bez ikakve popratne dokumentacije.

- Prijavu je nadopunio netko drugi. Zaposlenik Županije, bivši inspektor Dario Ivankov koji ju je prvi pregledavao, napisao je „nema ništa“. Svi papiri stigli su kasnije – kazao je Pupić Bakrač i zatražio od župana Božidara Longina da provjeri sve informacije i potom smijeni Marinu Dujmović Vuković sa mjesta ravnateljica Agencije ZADRA NOVA i zatraži pokretanje kaznenog postupka protiv nje.

Župan Longin je kazao da se to dogodilo prije početka njegovog mandata, ali je najavio da će iznesene informacije provjeriti.

- Kad sam postao župan, promijenio sam taj pravilnik, tako da djelatnici Županije i članovi njihovih obitelji ne mogu sudjelovati u ovakvim pozivima za sufinanciranje – kazao je Longin.

- Uhvatili ste miša, a pobjegla vam je slonica – odgovorio mu je Pupić Bakrač, te sa govornice poručio Dariju Ivankovu da se ne utopi zbog Marine Dujmović Vuković, kao što se "ona utopila zbog Renate Peroš". Pri tome je aludirao na ostavku koju je na mjesto predsjednice Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar nedavno podnijela Marina Dujmović Vuković.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije