NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA U SLAVONIJI MARIO PALEKA PREUZEO NAGRADU Zadar proglašen najuspješnijom destinacijom nautičkog turizma

NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA U SLAVONIJI MARIO PALEKA PREUZEO NAGRADU

Sinoć su u Vinkovcima, u sklopu Dana hrvatskog turizma koji se održavaju u Slavoniji od 02. do 05. listopada, dodijeljene prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu. 

Zadar i Zadarska županija apsolutni su pobjednici u kategoriji nautičkog turizma. Grad Zadar proglašen je najuspješnijom destinacijom nautičkog turizma, dok su marine D-Marin Marina Dalmacija i Olive Island Marina, proglašene za najbolje u kategorijama "Velika i Mala marina"

- Iznimna nam je čast i privilegija biti dobitnik ove nagrade za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma u Hrvatskoj. Ovo veliko priznaje struke je samo dodatni poticaj da smo na pravom putu i da nastavimo razvijati Zadar u pravcu prepoznatljive destinacije nautičkog turizma. Nagrada za najuspješniju destinaciju godine vrlo je važna, budući da je Zadar i zadarski akvatoriji među pionirima nautičkog turizma. Nautička sezona se odvija već od ožujka pa sve do listopada, čak i u mjesecu studenom, što je svakako značajno pridonosi razvoju cjelogodišnjeg turizma. Veliki je broj nautičkih gostiju koji dolaze u Zadar, budući da imamo šest marina koje su moderno uređenje i zadovoljavaju svim svjetskim i europskim standardima. Također, zadarski arhipelag pruža iznimno puno mogućnosti kada je u pitanju nautički turizam. Zadarski akvatorij je vrlo atraktivan, ugodan, otoci su puno bliže nego na nekim drugim destinacijama, što našim gostima pruža veliku mogućnost mirne plovidbe, gdje nema puno valova i vjetra, nego upravo nudi optimalne uvijete za jedrenje, što nautičari i prepoznaju -  istaknuo je Mario Paleka direktor TZ grada Zadra, te dodao kako su naše prednosti za daljnji razvoj nautičkog turizma i blizina grada Zadra kao TOP destinacije, odlična prometna povezanost te blizina avionske zračne luke.


Osim priznanja za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma, Zadar i Zadarska županija mogu biti ponosni i na još dvije značajne nagrade u nautičkom turizmu. 


U sklopu nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku), D-Marin Marina Dalmacija iz Sukošana osvojila je prvu nagradu u kategoriji "Velika marina", dok je za najbolju "Malu marinu"  proglašena Olive Island Marina u mjestu Sutomišćica na otoku Ugljanu.


- Zadar u ovom trenutku bilježi 9% više gostiju u odnosu na prošlu godinu, što je za nas još jedan veliki poticaj i uspjeh, s obzirom na to da se u gradu Zadru dugi niz godina nisu otvorili hoteli visoke kategorije, a za kojima vapimo. Nadamo se kako će svaka nagrada, pa tako i nagrada za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma, biti dodatni poticaj investitorima za proširenje ponude hotelskog smještaja visoke kategorije u gradu Zadru - zaključio je Paleka.

 
Nautički turizam ima veliki značaj u produženju sezone i diversifikaciji turističke ponude, a Zadar kao najuspješnija destinacija nautičkog turizma s odličnom infrastrukturom i ljepotom zadarskog arhipelaga i dalje proaktivno razvijati i širiti svoju nautičku ponudu.
Nagrada za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma koju je ponio Zadar, svakako je i najbolja pozivnica građanima Zadra, kao i svim posjetiteljima na nadolazeću tradicionalnu zadarsku jedriličarku regatu " Zadarska Koka 2019."  koja će se održati u subotu 26. listopada, u Zadarskom kanalu.

Također, sinoć je nagradu za Hostel godine ponovo osvojio Boutique Hostel Forum u Zadru, kojem čestitamo na još jednom u nizu uspjeha. 
 


Prema istraživanju „Stavovi i potrošnja nautičara u Hrvatskoj – TOMAS NAUTIKA Jahting 2017." Koje je za Ministarstvo turizma proveo Institut za turizam, Hrvatska je danas u svjetskim okvirima, a posebice na Mediteranu, jedna od najpopularnijih nautičkih destinacija. 

Prosječna dnevna potrošnja nautičara prema istraživanju iznosila je 126 eura po danu, dok je ona kod klasičnih  turista oko 79 eura dnevno. U strukturi prosječnih dnevnih izdataka 69 posto se odnosi na plovilo, a 31 posto na ugostiteljske usluge i usluge kulture, sporta i zabave. Prosječna starost nautičara koji posjećuju Hrvatsku 43 godine, od čega je 55 posto turista u dobi od 30 do 49 godina, 30 posto je starijih od 50, a 15 posto mlađih od 29 godina. Nautičari u turizmu ostvaruju najveću dnevnu potrošnju, turisti visoke platežne moći koji traže visoku uslugu i ponudu.
 
Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

FOTO I VIDEO S PRIVOĐENJA: ODLUKA IZVANRASPRAVNOG VIJEĆA ŽUPANIJSKOG SUDA Osumnjičeni za grupno silovanje maloljetnice u okolici Zadra ipak završili u pritvoru, privedena sva petorica; Roditelji jednog od mladića negodovali: Prava istina tek će se saznati

Osumnjičeni za grupno silovanje maloljetnice u okolici Zadra ipak završili u pritvoru, privedena sva petorica; Roditelji jednog od mladića negodovali: Prava istina tek će se saznati
Pet mladića osumnjičenih za silovanje 16-godišnjakinje iz okolice Zadra koje je sudac istrage Ivan Marković pust...
Osumnjičeni za grupno silovanje maloljetnice u okolici Zadra ipak završili u pritvoru, privedena sva petorica; Roditelji jednog od mladića negodovali: Prava istina tek će se saznati

OTKRIVAMO: ZAŠTO JE SUDAC MARKOVIĆ PUSTIO PETORKU PRIJAVLJENU ZA GRUPNO SILOVANJE Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!

Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!
Zašto je sudac Ivan Marković pustio na slobodu pet mlađih punoljetnika osumnjičenih za višestruko grupno silovan...
Jesu li za puštanje osumnjičenika na slobodu bile presudne fotografije maloljetnice s Instagrama? Tko je na njima i je li sudac kompromitirao istragu? Branitelji: prijava je konstrukcija bez dokaza!

KOMENTAR: SLUČAJ SILOVANJA MALOLJETNICE OTEO SE KONTROLI Što će biti ako mladići nisu krivi? Histerija je posljedica nepovjerenja u sudstvo, a sudstvu ne vjerujemo sustavno jer ne ispravlja vlastite greške, nego se svi međusobno pokrivaju i bježe od svake odgovornosti!

Što će biti ako mladići nisu krivi? Histerija je posljedica nepovjerenja u sudstvo, a sudstvu ne vjerujemo sustavno jer ne ispravlja vlastite greške, nego se svi međusobno pokrivaju i bježe od svake odgovornosti!
Ne zaustavi li se pod hitno histerija nastala zbog slučaja “grupno silovanje djevojčice u okolici Zadra&rd...
Što će biti ako mladići nisu krivi? Histerija je posljedica nepovjerenja u sudstvo, a sudstvu ne vjerujemo sustavno jer ne ispravlja vlastite greške, nego se svi međusobno pokrivaju i bježe od svake odgovornosti!

KOMENTAR: KOLIKO IH JE KOJI SU UVJERENI DA JE 'MALA UŽIVALA' I 'SAMA TO TRAŽILA'? Na skalama Gimnazije šaptalo se o tome. Ona je bila zaljubljena, on ju je namamio u šumu. Bilo ih je pet ili šest. To grupno silovanje nitko nije prijavio.

Na skalama Gimnazije šaptalo se o tome. Ona je bila zaljubljena, on ju je namamio u šumu. Bilo ih je pet ili šest. To grupno silovanje nitko nije prijavio.
Na skalama šibenske Gimnazije šaptalo se o tome. Ona je bila zaljubljena, on ju je namamio na Šubićevac. Bilo ih...
Na skalama Gimnazije šaptalo se o tome. Ona je bila zaljubljena, on ju je namamio u šumu. Bilo ih je pet ili šest. To grupno silovanje nitko nije prijavio.