IAKO JE VJEŠTAČENJEM UTVRĐENO DA JE OPASAN ZA OKOLINU Na slobodu pušten Zadranin koji je željeznom šahtom uništio 38 ploča na Pozdravu Suncu!

IAKO JE VJEŠTAČENJEM UTVRĐENO DA JE OPASAN ZA OKOLINU

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru pustilo je na slobodu T.K. (25) iz Zadra koji je krajem svibnja u mahnitom stanju razbio 38 staklenih ploča na poznatoj prostornoj instalaciji Pozdrav Suncu, iako je medicinskim vještačenje utvrđeno da je opasan za okolinu i da bi trebao ostati u istražnom zatvoru, odnosno smješten u nekoj zatvorenoj ustanovi za brigu i liječenje duševnih bolesnika.

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu na tu odluku Općinskog suda, a u roku od 48 sati trebao bi je riješiti Županijski sud u Zadru.

- Okrivljenik je pušten na slobodu, a mi smo na tu odluku Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda podnijeli žalbu. Tražili smo da okrivljenik ostane u istražnom zatvoru, odnosno da, sukladno psihijatrijskom vještačenju, bude smješten u nekoj zatvorenoj instituciji, jer je opasan za okolinu – potvrdio nam je općinski državni odvjetnik Ivica Škara.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjaka 22. kolovoza za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari u neuračunljivom stanju, što je utvrđeno psihijatrijskim vještačenjem.

T.K. je inače otprije poznat policiji zbog raznih nasilnih kaznenih djela uključujući i nasilje u obitelji, a neposredno prije nego što je razbio Pozdrav Suncu željeznom rešetkom s kanalizacijske šahte neko je vrijeme bio hospitaliziran zbog psihičkih problema. U svoj vandalski pohod krenuo je samo nekoliko tjedna nakon što je poznata zadarska instalacija temeljito obnovljena za oko 4 milijuna kuna. nekoliko razbijenih staklenih ploča Gradska je uprava odmah zamijenila jer ih je imala viška na lagera, a za ostatak, 28 ploča, je raspisala natječaj za nabav. Sav trošak dobave i ugradnje novih ploča pokriven je iz police osiguranja.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

AFERA PRANJE NOVCA Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije "Poskoci" Marka Čuline Make (48): "Njegovo kriminalno ponašanje u međuvremenu je - progradiralo.."

Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije
Pod obrazloženjem da mu određivanjem istražnog zatvora nisu povrijeđena ljudska prava, već je njegovo kriminalno...
Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije "Poskoci" Marka Čuline Make (48): "Njegovo kriminalno ponašanje u međuvremenu je - progradiralo.."

BROJ PROMETNIH NESREĆA RASTE, ALI RASKRIŽJE U MURVICI OSTAJE JEDNA OD NAJOPASNIJIH CRNIH TOČAKA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za "petlju" je istekla, a načelnik Lončar za sve optužuje Hrvatske ceste i predlaže izgradnju – tunela!

Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za
U Murvici je na raskrižju Jadranske magistrale i županijske ceste 6011 koja od Zemunika vodi do Nina u ponedjelj...
Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za "petlju" je istekla, a načelnik Lončar za sve optužuje Hrvatske ceste i predlaže izgradnju – tunela!