SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA VIŠNJIKU, ALI... Rita Ora slijeće u petak na dan koncerta! Prodane sve VIP ulaznice, ali je pola dvorane još uvijek - prazno!

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA VIŠNJIKU, ALI...

Za samo četiri dana zadarski će SC Višnjik ugostiti jednu od najpoznatijih svjetskih pop pjevačica – Ritu Oru. Atraktivna 28-godišnja Britanka kosovskih korijena pjevat će tako u petak pred Zadranima i njihovim gostima u sklopu svoje turneje povodom promocije albuma Phoenix. Ora je, uz najveće svjetske metropole poput Londona, Pariza, Milana i druge, gdje je redom punila dvorane, uvrstila i Zadar.

No, hoće li popularna "Peka" biti dupkom puna, upitali smo direktora SC Višnjika, Denisa Karlovića.

- Najskuplje karte, one za Fan pit i VIP, kojih je bilo 1400, odmah su se prodale. Za tribine vam ne mogu reći točnu informaciju, nemam je trenutno – odgovorio nam je direktor Karlović. Ipak, kako neslužbeno saznajemo, od početka srpnja do sada prodano je preko tri tisuće karata, što je tek nešto manje od polovine kapaciteta dvorane koja može primiti oko osam tisuća posjetitelja. Po riječima Denisa Karlovića u četvrtak popodne cijela će pozornica biti postavljena i čekat će Ritinu delegaciju koja dolazi sa svih strana svijeta.

- Sve velike stvari smo odradili točno kako smo planirali. Sada je ostalo riješiti pokoje detalje koji pak nisu zanemarivi. Poput specijalnih efekata i posebnih instrumenata koji dolaze iz Slovenije. Moj tim i ja potrudili smo se koliko smo mogli, no vjerujem da ćemo sve odraditi na razini od koje se nas očekuje – priznao je Karlović te dodao kako prema posljednjim informacija Rita dolazi ujutro, na sam dan koncerta, jedan dio njene ekipe dočekat će je tu jer dolazi u četvrtak iz Rusije, dok drugi dio dolazi u petak u 14 sati.

- Rita će odraditi koncert i ostati spavati u Zadru. U subotu ujutro ide dalje, vjerojatno se vraća u London gdje će se pripremiti za berlinski koncert koji je na rasporedu 7. rujna – zaključio je Karlović.

Rekli bi boduli: A ki će to platit'?
Čim se u gradu saznala informacija o dolasku popularne pjevačice Rite Ore, svi su se pitali – a koja je cijena te zabave? Prema riječima organizatora koncerta, Turističke zajednice grada Zadra, za samostalni nastup u Zadru od svega sat vremena dobit će 200 tisuća eura. No, Grad na to mora platiti oko 30 posto poreza, odnosno oko 60 tisuća eura. No, ni to nije sve. Rita ne traži samo 200 tisuća eura uoči nastupa, nego i podmirenje troškova prijevoza, osiguranja i smještaja za sebe i svoje najbliže suradnike u iznosu većem od 30 tisuća eura. Ispada tako da bi samo dolazak i nastup poznate britanske pjevačice mogao koštati oko 300 tisuća eura, bez troškova organizacije, gledališta, razglasa, osiguranja, Vip lože i drugih pratećih sadržaja jedne takve velike manifestacije. Ukupna cijena organizacije koncerta tako bi mogla prijeći i 400 tisuća eura (tri milijuna kuna), s kojima se dosad kalkuliralo. Živi bili pa vidjeli.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

KREĆE NAJVEĆI ZADARSKI PROMETNI PROJEKT VRIJEDAN 26 MILIJUNA KUNA Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta
Uređenje Ulice dr. Franje Tuđmana dio je projekta implementacije Inteligentnog transportnog sustava (ITS) Zadra ...
Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

POLICIJA UHITILA 'NENU TALIJANA' ZBOG SUMNJE U PREPRODAJU DROGE Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovr...
Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

VIDEO: UHIĆENJA I PRETRESI DOMOVA U ZADARSKOM ZALEĐU ZBOG GRAFITA PROTIV PUPOVCA Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti.  Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!
Policija je pretražila više kuća, te privela više osoba sa šireg područja Zadarske županije zbog prijetećih graf...
Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!