SUDAC ISTRAGE ODBIO ZAHTJEV ODVJETNIŠTVA Baš krasno: Puštena trojica od petorice privedenih napadača na 40-godišnjaka ispred Hypea! Iako je šesti sudionik u bijegu, a troje nasilnika još nije identificirano!

SUDAC ISTRAGE ODBIO ZAHTJEV ODVJETNIŠTVA

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru pustio je u petak poslijepodne iz istražnog zatvora dvojicu od petorice privedenih sudionika napada na 40-godišnjeg poduzetnika ispred noćnog kluba Hype sredinom srpnja. Jedan od napadača pušten je početkom tjedna, tako da su u pritvoru sada ostala samo dvojica. U pritvoru su zadržani, kako doznajemo, F.G. (26) i M.G. (31), dok su P.K. (24), J.M. (24) te Š.M. (27) pušteni nakon što je sudac istrage uvažio zahtjeve njihovih odvjetnika.

NAKON PRIVOĐENJA PETORICE POLICIJA NAJAVLJUJE RACIJE PO ZADARSKIM LOKALIMA Zaštitari su napali 40-godišnjaka jer ih je zatekao kako se drogiraju u WC-u! Policija sumnja da su neki povezani s kontrolom prodaje droge u gradskim noćnim klubovima!

Petorica uhićenih u istražnom se zatvoru nalazila od kraja srpnja, a pušteni su, kako neslužbeno doznajemo, iako se šesti muškarac osumnjičen za napad - riječ je o 30-godišnjaku iz Zadra poznatom policiji - nalazi u bijegu, još tri sudionika napada nisu identificirana, a nisu ni ispitani svi svjedoci. Sudac istrage navodno nije prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva da i puštena trojica ostanu u pritvoru zbog mogućnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, već ih je pustio nakon što su ispitani neki svjedoci. Općinsko državno odvjetništvo se žalilo na tu odluku suca istrage, ali su dobili odbijenicu izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zadru.

Podsjetimo, napadači su bili zaštitari koji rade na crno u drugom zadarskom klubu. Kako je utvrđeno istragom, šestorica Zadrana su 20. srpnja u 4 sata u noći brutalno prebili 40-godišnjaka, inače vlasnika restorana u Zadru. Najprije mu je prišao 30-godišnjak, te ga snažnim udarcima nogama i rukama udario u glavu. S leđa mu je potom prišao 27-godišnji Š.M. udarajući ga više puta šakama u glavu zbog čega je 40-godišnjak pao na pod gdje ga je nogama po tijelu nastavio udarati 31-godišnji M.G.. Napadu su se tada priključila i druga dvojica 24-godišnjaka, P.K. i J.M. koji su ga udarali nogama po tijelu, a isto tako i 26-godišnji F.G. 

Napadnuti muškarac je potražio liječničku pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane višestruke teške tjelesne ozlijede. Napadači su mu slomili nos i ruku, a on je iz straha od novog napada zatajio način na koji je zadobio ozlijede, a napad nije prijavio policiji.

Policija sumnja da su neki od privedenih zaštitara povezani s prodajom droge u zadarskim noćnim klubovima i da tako pokušavaju kontrolirati tržište. Napad na 40-godišnjaka, po mišljenju policije, izazvan je upravo iz tog razloga, što ih je zatekao u trenutku konzumacije droge u muškom WC-u. Kad je izašao iz Hypea i krenuo prema automobili zaskočili su ga i premlatili.

Kod F.G. (26), koji je zadržan u pritvoru, policija je pronašla automatsku pušku i metalnu palicu, a ranije je osuđenom za napad i potpaljivanje automobila navijača iz Bugarske. Šesti sudionik napada 30-godišnjak je u bijegu, a za njim je raspisana potraga i zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Među puštenima iz pritvora je i posrnuli rukometaš Josip Maršan, koji je 20. ožujka ove godine pao na doping kontroli jer je u trenutku testiranja bio pozitivan na zabranjene tvari - kokain i metabolite. Pušten je jer ga navodno nema na snimci s nadzornih kamera na kojoj je zabilježeno masovno "cipelarenje" 40-godišnjaka.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

KREĆE NAJVEĆI ZADARSKI PROMETNI PROJEKT VRIJEDAN 26 MILIJUNA KUNA Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta
Uređenje Ulice dr. Franje Tuđmana dio je projekta implementacije Inteligentnog transportnog sustava (ITS) Zadra ...
Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

POLICIJA UHITILA 'NENU TALIJANA' ZBOG SUMNJE U PREPRODAJU DROGE Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovr...
Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

VIDEO: UHIĆENJA I PRETRESI DOMOVA U ZADARSKOM ZALEĐU ZBOG GRAFITA PROTIV PUPOVCA Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti.  Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!
Policija je pretražila više kuća, te privela više osoba sa šireg područja Zadarske županije zbog prijetećih graf...
Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!