PROJEKT VRIJEDAN 14,8 MILIJUNA KUNA STARTA DO KRAJA GODINE Grada Zadar uvodi video nadzor na naplatnim parking mjestima!

PROJEKT VRIJEDAN 14,8 MILIJUNA KUNA STARTA DO KRAJA GODINE

Zamislite sljedeću situaciju: uredno parkirate svoj automobil na označeno mjesto, platite parkirnu kartu, otiđete u grad, obavite što imate, a kad se vratite do automobila, imate što i vidjeti. Vaš automobil netko je na parkingu razbio! Osim što je razbijen, počinitelja a ni očevidaca nema, tako da naknadu štete nemate od koga naplatiti. Ako ste još te sreće da nemate osiguranje koje pokriva takvu vrstu štete, jedino što vam preostaje, ako svoj automobil želite vratiti u prvobitno stanje, jest da sami podmirite troškove popravka.

Uz već dobro poznate gužve, odnosno probleme s parkingom koje ima grad Zadar, ova situacija nije nezamisliva. Naprotiv, jedna naša sugrađanka zatekla u prethodno opisanoj situaciji, doduše ne na gradskom parkingu, već na onom ispred bolnice. To nas je ponukalo da s Gradom, ali i tvrtkom zaduženom za organizaciju i naplatu gradskog parkinga, Obala i lučice, provjerimo imaju li u planu postavljanje video nadzora nad parkinzima koji su pod njihovom naplatom te postoji li mogućnost traženja naknade od gradske tvrtke za počinjenu materijalnu štetu.

- Propisano općim uvjetima, tvrtka Obala i lučica ne odgovara za štetu nastalu na parkinzima o kojima mi skrbimo. Ne mogu vam reći da takvih situacija nije bilo, ali nisu toliko učestale koliko se misli jer su naša parkirna mjesta "komotna". Držimo se zakonski propisanih za veličinu parkirnog mjesta, pa je takvih slučajeva malo, govori Marin Dvornik, pomoćnik direktora Obala i lučice i dodaje kako su video nadzorom pokrivena dva parkirališta, a to su Ravnice i Relja.

Dvornik također dodaje kako je tvrtki Obala i lučice, zajedno s Gradom i tvrtkom Inovativni Zadar, u planu dodatno pokrivanje video nadzora parkirnih mjesta.

- Još uvijek nije poznato na kojim će se točno lokacijama postavljati video nadzor, ali u planu je postaviti ih na najfrekventnijim lokacijama u gradu, ističe Dvornik.

Kako doznajemo od gradskog pročelnika za EU fondnove, Šime Erlića, nadzor na parkingu bi se mogao postaviti u sklopu Zadar Urban Mobility 4.0, projekta vrijednog 14,8 milijuna kuna sa PDV-om.

- S projektom će se dobiti senzori na pojedinim parkirnim mjestima s tim da ima mogućnosti, ovisno o razradi projektnog prijedloga, postavljanje nadzornih kamera jer postoje varijante tih senzora koje su povezane s kamerama, govori pročelnik Erlić dodajući kako će provedba projekta Zadar Urban Mobility 4.0 startati do kraja godine.

- U slučaju da Grad postavi video nadzor nad parkingom, oštećenik bi trebao događaj prijaviti policiji te podnijeti odgovarajuće prijave. Policija bi potom od Grada tražila izuzeće video snimaka kako bi utvrdili što se dogodilo, kazala nam je kratko Ivana Grbin, glasnogovrnica PU zadarske.

A dok se kamere ne postave, ako vam netko razbije automobil na parkingu i pobjegne, a vi još uvijek nemate osiguranje koje pokriva takvu vrstu štete, bit će "izio vuk magare"...


 

 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

KREĆE NAJVEĆI ZADARSKI PROMETNI PROJEKT VRIJEDAN 26 MILIJUNA KUNA Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta
Uređenje Ulice dr. Franje Tuđmana dio je projekta implementacije Inteligentnog transportnog sustava (ITS) Zadra ...
Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

POLICIJA UHITILA 'NENU TALIJANA' ZBOG SUMNJE U PREPRODAJU DROGE Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovr...
Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

VIDEO: UHIĆENJA I PRETRESI DOMOVA U ZADARSKOM ZALEĐU ZBOG GRAFITA PROTIV PUPOVCA Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti.  Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!
Policija je pretražila više kuća, te privela više osoba sa šireg područja Zadarske županije zbog prijetećih graf...
Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!