ZBOG CRNE STATISTIKE U PROMETU NA ZADARSKOM PODRUČJU U pet dana kolovoza 57 prometnih nesreća. Policija kreće u pojačanu kontrolu!

ZBOG CRNE STATISTIKE U PROMETU NA ZADARSKOM PODRUČJU

Već u prvih pet dana kolovoza na zadarskom području dogodilo se 57 prometnih nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, šest osoba teško, a 16 lakše ozlijeđeno. Policija je stoga krenula s pojačanim akcijama nadzora prometa, javlja HRT Radio Zadar.

Kao i svake godine ljetni mjeseci se ističu po,na žalost, crnoj statistici povećanog broja prometnih nesreća i smrtno stradalih, a kolovoz posebno.390 prometnih nesreća,6 smrtno stradalih i 47 teško ozlijeđenih statistika je lanjskog kolovoza.

 Ako bi se takvo stanje ponavljalo policija ima obavezu poduzimati nešto da bi se to spriječio i molimo vozače da se pridržavaju propisa  u prometu, a i medije ćemo redovito izvještavati o rezultatima naših akcija sve u cilju prevencije i sprječavanja nesreća, voditelj Službe policije PU zadarske Božidar Budiša najavljuje pojačan nadzor.

Pomoć je tu i nadzornih kamera koje dnevno bilježe stotinjak prekršaja, a nepropisna brzina i alkohol i dalje su glavni uzroci nesreća to potvrđuju i podaci prvih pet dana ovog mjeseca kada je evidentirano 1036 prekršaja među kojima je čak 649 nepropisnih brzina i 19 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola.

 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

AFERA PRANJE NOVCA Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije "Poskoci" Marka Čuline Make (48): "Njegovo kriminalno ponašanje u međuvremenu je - progradiralo.."

Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije
Pod obrazloženjem da mu određivanjem istražnog zatvora nisu povrijeđena ljudska prava, već je njegovo kriminalno...
Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije "Poskoci" Marka Čuline Make (48): "Njegovo kriminalno ponašanje u međuvremenu je - progradiralo.."

BROJ PROMETNIH NESREĆA RASTE, ALI RASKRIŽJE U MURVICI OSTAJE JEDNA OD NAJOPASNIJIH CRNIH TOČAKA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za "petlju" je istekla, a načelnik Lončar za sve optužuje Hrvatske ceste i predlaže izgradnju – tunela!

Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za
U Murvici je na raskrižju Jadranske magistrale i županijske ceste 6011 koja od Zemunika vodi do Nina u ponedjelj...
Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za "petlju" je istekla, a načelnik Lončar za sve optužuje Hrvatske ceste i predlaže izgradnju – tunela!