TRAGEDIJA NA TRIGLAVU, POGINUO HRVATSKI PLANINAR Pao je u 100 metara duboku provaliju, sinu pred očima

TRAGEDIJA NA TRIGLAVU, POGINUO HRVATSKI PLANINAR

 

 

HPD Malačka iz Kaštel Starog objavili su na svojoj Facebook stranici tužnu vijest o tragičnoj smrti njihovog člana 49-godišnjeg Slavena Sučevića koji je život izgubio u subotu rano poslijepodne tijekom silaska s Triglava prema Planiki, piše Slobodna Dalmacija.

- Tijekom uspona na Triglav tragično je preminuo naš član, Slaven Sučević, sin, otac, brat, suprug, kapetan fregate HRM, profesor i nadasve divan čovjek i prijatelj. Tuga i bol su preveliki, jednostavno nestvarni.. Kako je većina članova u velikom šoku, molim da ih rasteretite bilo kakvih dodatnih pitanja o detaljima pogibije. HPD Malačka će iskazati počast Slavenu Sučeviću, a o svim detaljima i danu sprovoda dobit ćete pravovremenu informaciju - napisao je Zvonimir Perica, predsjednik HPD Malačka.

Kaštelanski planinari boravili su u Sloveniji na trodnevnoj turi. Dio njih sudjelovao je na lakšoj planinarskoj turi, a dio se odlučio odraditi feratu i uspon na Triglav, a među njima bio je i Sučević.

Prema pisanju 24sata, uspon je iznimno zahtjevan jer put u jednom pravcu traje od šest do osam sati. Zbog toga su se samo fizički najspremniji mogli upustiti u taj pothvat. Sučević se spuštao sa sinom (15), koji je bio 20-ak metara udaljen od njega, dok je Slaven bio među zadnjima. Prilikom silaska na završetku sajle propao je kamen. Sučević je pao u provaliju duboku 100 metara. Helikopter je stigao za 20 minuta, no bilo je prekasno.

Slaven Sučević bio je član Izvršnog odbora društva, kapetan fregate HRM-a, mornarički časnik u Hrvatskom vojnom učilištu i predavač na Pomorskom fakultetu, oženjen i otac troje djece. Kada će tijelo nesretnog planinara biti dovezeno u Kaštela još uvijek se ne zna.

Samo nekoliko sati prije u subotu, u Julijskim Alpama poginuo je 34-godišnji slovenski planinski trkač Jure Ribnikar tijekom uspona na Spodnji Rokav, tek 300 metara pred vrh od 2589. Unatoč brzoj intervenciji posade helikoptera, momak je nažalost umro.

Kaštelansko društvo u kolovozu prošle godine zadesila je također tragedija kada je njihov predsjednik Petar Penga preminuo na planini Veliki Korab, najvišoj planini Makedonije i Albanije.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

AFERA PRANJE NOVCA Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije "Poskoci" Marka Čuline Make (48): "Njegovo kriminalno ponašanje u međuvremenu je - progradiralo.."

Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije
Pod obrazloženjem da mu određivanjem istražnog zatvora nisu povrijeđena ljudska prava, već je njegovo kriminalno...
Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije "Poskoci" Marka Čuline Make (48): "Njegovo kriminalno ponašanje u međuvremenu je - progradiralo.."

BROJ PROMETNIH NESREĆA RASTE, ALI RASKRIŽJE U MURVICI OSTAJE JEDNA OD NAJOPASNIJIH CRNIH TOČAKA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za "petlju" je istekla, a načelnik Lončar za sve optužuje Hrvatske ceste i predlaže izgradnju – tunela!

Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za
U Murvici je na raskrižju Jadranske magistrale i županijske ceste 6011 koja od Zemunika vodi do Nina u ponedjelj...
Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za "petlju" je istekla, a načelnik Lončar za sve optužuje Hrvatske ceste i predlaže izgradnju – tunela!