FOTO: "ZLOČINI U OLUJI ODGOVORNOST SU SVIH NAS" Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan prosvjed kojim se izrazilo suosjećanje sa svim žrtvama

FOTO:

Centar za žene žrtve rata i Ženska mreža Hrvatske u ponedjeljak su održali simboličan prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Okupljeni su željeli izraziti suosjećanje sa svim žrtvama vojno-redarstvene operacije Oluja te podsjetiti javnost da su zločini počinjeni u Oluji odgovornost svih nas.

Tijekom prosvjeda aktivisticama je pristupio stariji gospodin koji se očito nije slagao s porukom koju šalju.

  - Ostanite u svojoj kući, a nemojte dijeliti lekcije po gradu o obrani domovine - rekao je prolaznik aktivisticama. Jedna od njih mu je odvratila da nitko ne dijeli lekcije o obrani domovine, ali stariji gospodin ih je prekinuo dok su mu objašnjavale da je žrtava bilo na svim stranama.

 - U Americi se kaže "love it or leave it". Ako ti se ne sviđa, možeš slobodno otići gdje hoćeš - rekao je prolaznik aktivisticama koje su ga upitale kamo da odu.

Zagreb, 050819.
Trg bana Jelacica.
U povodu obljetnice vojne operacije Oluja odrzana je javna akcija u organizaciji nekoliko nevladinih organizacija. Ovime zele podsjetiti javnost na ratne zlocine pocinjene u Oluji.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ranko Suvar / CROPIX

 - Ovo je zahtjev da budemo pristojna država, izraz poštovanja prema domovini - objašnjavale su žene gospodinu koji je odvratio da je "država pristojna, ali one nisu".

Cijelu raspravu možete pogledati u videu iznad.

Zagreb, 050819.
Trg bana Jelacica.
U povodu obljetnice vojne operacije Oluja odrzana je javna akcija u organizaciji nekoliko nevladinih organizacija. Ovime zele podsjetiti javnost na ratne zlocine pocinjene u Oluji.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ranko Suvar / CROPIX

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

AFERA PRANJE NOVCA Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije "Poskoci" Marka Čuline Make (48): "Njegovo kriminalno ponašanje u međuvremenu je - progradiralo.."

Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije
Pod obrazloženjem da mu određivanjem istražnog zatvora nisu povrijeđena ljudska prava, već je njegovo kriminalno...
Ustavni sud RH odbio žalbu bivšeg pripadnika specijalne jedinice zadarske policije "Poskoci" Marka Čuline Make (48): "Njegovo kriminalno ponašanje u međuvremenu je - progradiralo.."

BROJ PROMETNIH NESREĆA RASTE, ALI RASKRIŽJE U MURVICI OSTAJE JEDNA OD NAJOPASNIJIH CRNIH TOČAKA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za "petlju" je istekla, a načelnik Lončar za sve optužuje Hrvatske ceste i predlaže izgradnju – tunela!

Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za
U Murvici je na raskrižju Jadranske magistrale i županijske ceste 6011 koja od Zemunika vodi do Nina u ponedjelj...
Semafora nema, rotor nije rješenje, građevinska dozvola za "petlju" je istekla, a načelnik Lončar za sve optužuje Hrvatske ceste i predlaže izgradnju – tunela!