NAKON NAŠEG TEKSTA O TEŠKO BOLESNOM OTOČANINU: Pacijenti više ne moraju brinuti! Zadarska bolnica zaposlit će vozača koji će uzorke voziti u zagrebačke laboratorije

NAKON NAŠEG TEKSTA O TEŠKO BOLESNOM OTOČANINU:

Nakon što smo jučer objavili priču o teško bolesnom pacijentu s otoka Molata koji se sam morao snalaziti kako materijale s biopsije dostaviti u specijalizirani zagrebački laboratorij, jer se u Zadru takva vrsta pretrage ne radi, odmah je reagiralo ravnateljstvo zadarske Opće bolnice.  Problem je riješen, zadarska bolnica zaposlit će vozača koji će odraditi ono što su do sada morali sami pacijenti i uzorke voziti u Zagreb. Potvrdio je to ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina u obavijesti koju je poslao medijima.   

- Dostava materijala u kliničke bolničke centre vrši se putem DHL Express-a. U nekim slučajevima, zbog brže usluge, bolesnici sami preuzimaju materijal.

Svjesni da je za ovaj način prijevoza, potrebno pronaći kvalitetnije rješenje, u ustanovi smo već prethodno poduzeli daljnje korake. Tako je  proveden i završen natječaj za radno mjesto vozača koji će biti zadužen da cjelokupan materijal iz Odjela za laboratorijsku dijagnostiku, Odjela za hematologiju kao i PHD-uzorke s Odjela za patologiju, citologiju i sudsku medicinu dostavi u Klinički bolnički centar Zagreb, Klinički bolnicu Dubrava i Kliničku bolnicu Merkur.

Nadamo se da ćemo na ovaj način otkloniti poteškoće s kojima se susreću naši bolesnici vezano uz dostavu uzoraka, sve s ciljem što kvalitetnije zdravstvene usluge- kaže ravnatelj Čulina.

Naslovnica Regional

Najčitanije

OTKRIVAMO: RESTORANI, KONOBE I TRGOVINE U KOJIMA JE TROŠENA REPREZENTACIJA NARODNOG MUZEJA Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!
Podatke o troškovima koja je ravnateljica Peroš uputila javnosti, s očitim ciljem da proizvedu spin i umanje šte...
Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!