NOVI ŽIVOT BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA VLADE I MINISTRA GOSPODARSTVA Damir Polančec u Starigradu Pakalenici bivše radničko odmaralište pretvorio u hotel s dvije zvjezdice! Skromno i uredno, nema luksuza i megalomanije...

NOVI ŽIVOT BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA VLADE I MINISTRA GOSPODARSTVA

- Nemam potrebe, želje ni interesa za medijskim eksponiranjem. Hvala što ste nazvali, ali ne bih da se o meni ništa piše – kazao nam je Damir Polančec, novopečeni direktor Hotela Barba u Starigradu Paklenici. Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva u ponedjeljak se nije pojavio na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL pa je sutkinja Maja Štampar Stipić naredila da ga na sud dovede policija koja ga nije pronašla na kućnoj adresi.

Iako je Polančec prošli tjedan potvrdio dolazak na svjedočenje, u nedjelju navečer poslao je e-mail u kojem javlja da ne može doći zbog poslovnih obveza. Sutkinja Maja Štampar Stipić Polančecovo objašnjenje nije prihvatila te je naredila da ga na sud dovede policija. Koprivničko-križevačka policija ga na prijavljenoj adresi nije pronašla jer je Polančec preko ljeta u Starigradu Paklenici, gdje ima hotel. Za širu javnost to je bila prva informacija da se nekadašnji drugi čovjek hrvatske vlade bavi turizmom.

Naš poziv da ga posjetimo i napravimo reportažu o radu Hotela Barba, otvorenog prije dvije godine, Polančec je pristojno odbio naglasivši kako mu ne treba nikakva medijska pažnja. Sasvim razumljiva reakcija za nekoga tko je godinama bio medijska tema, poglavito u vrijeme Sanaderove vlade obilježene brojnim korupcijskim aferama, a za jednu od najvećih, aferu Spice, Polančec je nakon maratonskog procesa oslobođen krivnje.

Informacija da Polančec u njihovom mjestu ima mali hotel mještanima Starigrada nije bila novost. Objasnili su nam da je Polančec Hotel Barba otvorio prije dvije godine u prostoru nekadašnjeg odmarališta tvrtke Tvin iz Virovitice kojeg je nakon kupnje preuredio u hotel s dvije zvjezdice.

- Nije to nikakva megalomanija ni luksuz, izgleda skromno, uredno, a ni sama lokacija nije posebno atraktivna. Ali čovjek se trudi i nadam se da mu dobro ide – kazao nam je naš izvor iz Starigrada.

Hotel Barba u vlasništvu je tvrtke Barba Bruno d.o.o sa sjedištem u Koprivnici. Temeljni kapital tvrtke je 20 tisuća kuna, a član uprave i direktor je Damir Polančec. Osnivač tvrte Barba Bruno, prema podacima iz sudskog registra, je tvrtka Niba Tours također iz Koprivnice u kojoj je Polančec direktor, a osnivač Niba Toursa je tvrtka Irikon opet iz Koprivnice koju je osnovao Polančec 2011. godine i u njoj je isto direktor. Temeljni kapital Niba Toursa i Irikona je isti i iznosi 20 tisuća kuna. Polančec je tako vlasnik hotela u Starigradu preko tri povezane tvrtke.

Hotel se nalazi u Ulici dr. Franje Tuđmana nedaleko pošte i Jadranske magistrale. Na svojoj internetskoj stranici ističe da je udaljen desetak kilometara od izlaza s autoceste A1 (Zagreb – Split). Kategorizaciju od dvije zvjezdice objašnjavaju rigoroznim pravilnikom Ministarstva turizma jer ima je prosječna veličina soba 15,5 kvadrata što je nedostatno za tri ili više zvjezdica. Zato taj mali nedostatak nastoje kompenzirati s više sadržaja koje drugi hoteli s dvije zvjezdice nemaju. "Posebno smo ponosni na činjenicu da smo izgradili prisnu, gotovo obiteljsku atmosferu, u kojoj se svakom našem gostu posvećujemo s najvećom pažnjom i nastojimo mu svaki trenutak u našem hotelu učiniti ljepšim, ugodnijim. Vi ste fokus svega što mi radimo i za nas ne postoji ništa vrjednije od vašeg zadovoljstva" ističu na službenim stranicama.

Hotel Barba ima ukupno 18 soba: 15 dvokrevetnih bez balkona i tri četverokrevetne s vlastitim balkonom i pogledom na more. Svaka soba opremljena je suvremenim klima uređajem, u svim dijelovima hotela te na plaži moguće je korištenje širokopojasnog interneta, a brzina je dovoljna za poslovne ljude i dječje igre. U sklopu hotela gostima je na raspolaganju uređeni, ograđeni i čuvani parking, a u prizemlju se nalazi restoran i vanjska terasa sa šezdesetak sjedećih mjesta. Na drugom katu smještena je velika zajednička terasa uređena dijelom kao sunčalište, a dijelom kao mjesto uživanja i opuštanja. Pogled s terase je, kažu, nezaboravan, a ljubimci su također dobrodošli. Prosječna ocjena gostiju hotela na booking.comu iznosi visokih 9,2.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

OTKRIVAMO: RESTORANI, KONOBE I TRGOVINE U KOJIMA JE TROŠENA REPREZENTACIJA NARODNOG MUZEJA Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!
Podatke o troškovima koja je ravnateljica Peroš uputila javnosti, s očitim ciljem da proizvedu spin i umanje šte...
Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!