FOTO: ZAŠTO JE M.K. (42) AUTOMOBIL SUPRUGE PRETVORIO U BUKTINJU? Cijeli dan je 'mjerkao' auto prije nego ga je zapalio, a onda je vikao na vatrogasce kad su ga došli gasiti!

FOTO: ZAŠTO JE M.K. (42) AUTOMOBIL SUPRUGE PRETVORIO U BUKTINJU?

Cijele nedjelje M.K.(42) je bio neuobičajeno nervozan. Susjedi su primijetili kako ulazi i izlazi iz kuće, kako obilazi automobil i nikako se nije mogao smiriti.

Znali su da je bio maloljetni branitelj i da ga muče neki obiteljski problemi, ali nikome ni na kraj pameti nije bilo da bi sve to u nedjelju oko 20 sati moglo završiti paljenjem ženinog automobila u dvorištu ispred vlastite kuće u Riječkoj ulici na zadarskom predjelu Stanovi. Na teren su odmah izašli vatrogasci koji su ugasili vatru oko 21 sat, ali automobil u vlasništvu 38-godišnjakinje u potpunosti je uništen.

- Cili je dan rondao po dvorištu.... bio je jako nervozan. Nije se mogao smiriti. Motao se oko ženinog automobila, a onda je to planulo. Nastala je velika buktinja i svi su se prepali. Srećom su brzo došli vatrogasci, ali je i na njih jako vikao i bio neugodan. Jedva su ga smirili - rekao je muškarac iz Riječke ulice.

Četvrta paljevina

Dojavu o požaru na osobnom automobilu marke “Ford mondeo” u Riječkoj ulici policija je dobila oko 20.18 sati kada je uhitila 42-godišnjaka kojeg se dovodi u vezu s požarom.

- Rezultati očevida pokazali su da je požar na automobilu namjerno izazvan otvorenim plamenom djelomično gorivom tvari. Materijalna šteta se još uvijek utvrđuje, a o motivu se još ne može govoriti - rekla je glasnogovornica policije Ivana Grbin dodajući kako je još u tijeku krimanilistička obrada kojom će se rasvijetliti sve okolnosti ovog incidenta. Protiv Zadranina slijedi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Od početka godine ovo je četvrta namjerna paljevina automobila u Zadru, u kojima je ukupno stradalo šest vozila. Prvi podmetnuti požar dogodio se u noći između 1. i 2. siječnja, kada su namjerno zapaljeni VW Tiguan i Renault Twingo u vlasništvu obitelji koja u Zadru ima nekoliko ugostiteljskih objekata.

Prošle godine u Zadru je zabilježeno pet namjerno izazvanih požara na automobilima. Tada je uhićen samo jedan počinitelj protiv kojeg je podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Prošlogodišnji namjerni paleži započeli su početkom siječnja kada je na zadarskim bedemima zapaljen BMW njemačkih registarskih oznaka u vlasništvu 63-godišnjakinje.

Međusobni sukobi

Automobil je u to vrijeme koristio njen 38-godišnji sin, a požar je u potpunosti uništio prednji dio automobila.U svibnju su zapaljeni Audi i Opel u vlasništvu 46-godišnjaka i njegove supruge. PU zadarska je tada objavila kako je požar zbog kojeg je privedena 23-godišnjakinja izazvan zapaljivom tekućinom. Oštećeni 46-godišnjak i osumnjičena 23-godišnjakinja su u široj rodbinskoj vezi, a iza sebe su imali međusobne sukobe te prijave policiji zbog narušavanja javnog reda i mira.

Lipanj u Crnom pokraj Zadra također je bio u znaku namjerne paleži u kojem su izgorjela čak tri automobila. Požar je namjerno izazvan tijekom noći, a zapaljen je Mercedes i BMW u vlasništvu 44-godišnjaka, dok je plamenom zahvaćen i kombi istog vlasnika. Materijalna šteta iznosila je oko 400 tisuća kuna. Na zadarskom Smiljevcu gorio je u srpnju osobni automobil u vlasništvu 49-godišnjaka.

Izvršenim očevidom utvrđeno je kako je požar izbio na prednjem sjedalu automobila izazvan toplinskom energijom otvorenog plamena ili dijelova gorivih tvari. Zadnji podmetnuti požar u 2018. godini bio je onaj u listopadu kada je u ulici Put Vrela požar podmetnut na BMW-u zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjaka. Požar je zahvatio i susjedno parkirano vozilo, Peugeot u vlasništvu 43-godišnjakinje.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

POLICIJA UHITILA 'NENU TALIJANA' ZBOG SUMNJE U PREPRODAJU DROGE Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovr...
Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

KREĆE NAJVEĆI ZADARSKI PROMETNI PROJEKT VRIJEDAN 26 MILIJUNA KUNA Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta
Uređenje Ulice dr. Franje Tuđmana dio je projekta implementacije Inteligentnog transportnog sustava (ITS) Zadra ...
Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

VIDEO: UHIĆENJA I PRETRESI DOMOVA U ZADARSKOM ZALEĐU ZBOG GRAFITA PROTIV PUPOVCA Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti.  Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!
Policija je pretražila više kuća, te privela više osoba sa šireg područja Zadarske županije zbog prijetećih graf...
Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!