ČEKA SE ZAMJENA ZA DOKTORA GORANA JUSUPA Dom zdravlja natječajem traži novog doktora u Obrovcu

ČEKA SE ZAMJENA ZA DOKTORA GORANA JUSUPA

Završen je natječaj kojim je Dom zdravlja Zadarske županije tražio liječnika i medicinsku sestru koji će kao tim obiteljske medicine raditi u Obrovcu, u ordinaciji gdje je do 30. travnja koncesiju imao dr. Goran Jusup. Nakon što je HZZO s njim raskinuo ugovor zbog nepoštivanja ugovora i nakon što je cijela javnost preko emisije “Provjereno” svjedočila o raspadu sistema u ambulanti nekad uglednog gradskog liječnika, raspisan je natječaj za novog doktora koji je zaključen prošlog tjedna.

Koliko je molbi stiglo, nije poznato, ali ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije, dr. Renata Bek potvrdila nam je kako ima interesa za rad u Obrovcu.

- Nakon što se otvore pristigle molbe, obavit ćemo razgovor s kandidatima i vidjeti zadovoljavaju li sve tražene uvjete- rekla nam je dr. Bek. Natječajem se, inače, tražio doktor opće ili obiteljske medicine sa pet mjeseci iskustva.

Od zadnjeg dana travnja, kada je ambulanta dr. Jusupa i službeno zatvorena, brigu o 470 pacijenata koji su još uvijek bili upisani kod tog liječnika preuzeo je Dom zdravlja i to preraspodjelom svojih doktora u sustavu. Kako doznajemo, njima medicinsku skrb pruža liječnica iz susjednih Jasenica koja dolazi u Obrovac.

- Vodimo brigu o tim pacijentima, imaju organiziranu skrb i sve što je potrebno jer im liječnica dolazi svaki dan- potvrdila nam je ravnateljica Doma zdravlja.

Nakon što je HZZO raskinuo ugovor s dr. Jusupom, čija je ambulanta zatvorena nakon 22 godine rada, u Obrovcu sada radi samo još jedna ordinacija obiteljske medicine. Većina od 900 nekadašnjih pacijenata dr. Jusupa, koji su napustili njegovu ambulantu u zadnjih pola godine kada su problemi eskalirali, svoje je kartone prebacila upravo kod susjedne liječnice ili u obližnje Jasenice. Oni koji nisu imali izbora, a riječ je u najvećem broju o starijim povratnicima iz obrovačkog zaleđa, sada čekaju odluku sustava i izbor novog liječnika koji bi im konačno trebao osigurati normalnu zdravstvenu skrb.

Naslovnica Regional

Najčitanije

POLICIJA UHITILA 'NENU TALIJANA' ZBOG SUMNJE U PREPRODAJU DROGE Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovr...
Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

KREĆE NAJVEĆI ZADARSKI PROMETNI PROJEKT VRIJEDAN 26 MILIJUNA KUNA Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta
Uređenje Ulice dr. Franje Tuđmana dio je projekta implementacije Inteligentnog transportnog sustava (ITS) Zadra ...
Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

VIDEO: UHIĆENJA I PRETRESI DOMOVA U ZADARSKOM ZALEĐU ZBOG GRAFITA PROTIV PUPOVCA Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti.  Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!
Policija je pretražila više kuća, te privela više osoba sa šireg područja Zadarske županije zbog prijetećih graf...
Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!