KAKO JE K.E. (25) ZA PET SATI POHARAO POLA ZADRA Strašan pohod maskiranog pljačkaša: počeo je na Branimirovoj obali, završio na Meladi, a umalo su ga uhvatili franjevci na Relji!

KAKO JE K.E. (25) ZA PET SATI POHARAO POLA ZADRA

- Ne, nije me bilo strah. Ovdje sam prošao cijeli rat. Ali malo kasnije, kad je sve prošlo, znate, počnete razmišljati... Dobro je kad je sve dobro prošlo... - kaže nam svećenik iz franjevačkog Samostana sv. Ivana Krstitelja na zadarskoj Relji koji se u četvrtak ujutro, oko 8 sati, suočio s 25-godišnjim razbojnikom na ulaznim vratima. Na glavi je imao fantomku s rupama za oči, a u ruci nož.

- Kad sam otvorio vrata, metar i pol iznad mene stajao je čovjek kao mumija, s čarapom na glavi i rupama za oči. Prema meni je ispružio nož. Ugledavši ga, automatski sam zatvorio vrata i pozvao dvojicu svojih kolega koji su bili na doručku. U međuvremenu je on nogom provalio vrata u samostan i zakoračio, ali kad je ugledao nas trojicu, predomislio se. Okrenuo se i pobjegao. U tom trenutku mu je ispao mobitel. Pozvali smo policiju koja je odmah došla i predali joj mobitel. Što se tiče materijalne štete, deformirao nam je unutarnja vrata – ispričao nam je ovaj franjevac trećeredac svoje neobično iskustvo s maskiranim provalnikom K.E. (25) koji je tog jutra poharao "pola Zadra" počinivši seriju razbojništava i teških krađa. Od jutra ranog do prije podneva ukupno šest! 

Najprije je oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira na Voštarnici maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu te mu prijeteći nožem pokušao otuđiti novac. Nešto kasnije, oko 8 sati, pokušao je nasilno ući u samostan sv. Ivana Krstitelja u Glagoljaškoj ulici na Relji. Nakon toga je došao do prostorija Medicinske škole u ulici dr. Franje Tuđmana iznad Jazina odakle je iz ureda ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjeg vlasnika. Svoj pohod nastavio je u ulici Andrije Hebranga kod Pet nebodera, gdje je kroz prozor ušao u prostorije Centra za socijalnu skrb i preturao po stvarima. Kada su ga djelatnici zatekli, pobjegao je kroz prozor, a da ništa nije uspio ukrasti.

Onda je oko 11.15 sati, također maskiran, ušao u ljekarnu iznad Tankerkomercove marine, u ulici Ivana Mažuranića. U ruci je držao metalnu šipku, a djelatnici je zaprijetio revolverom i tražio da mu preda novac. Navodno je farmaceutkinji rekao kako boluje od tuberkuloze, a kad je dobio novac, nestao je.

Samo 15 minuta kasnije, oko 11,30 sati, u ulici Benka Benkovića na Meladi provalio je u kuću 73-godišnje vlasnice. Ukrao joj je prijenosno računalo, elektronički čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i vrijedni ručni sat, ukupne vrijednosti preko 100 tisuća kuna.

No, nakon pljačke ljekarne u Ivana Mažuranića, policija je dobila dojavu o pljačkaškom pohodu 25-godišnjaka. Brzom reakcijom, oko 11,50 sati, djelatnici kriminalističke policije zatekli su "harambašu" pri izlasku iz dvorišta, u trenutku dok je u rukama nosio ukradene stvari, ali i oružje. Pokušao je pobjeći, ali je brzo savladan i doveden u prostorije policije.

Kod njega su pronašli pištolj, metalnu šipku, nož, novac i druge vrijedne predmete koje je ukrao iz posljednje opljačkane kuće.

Uz kaznenu prijavu zbog razbojništava i teških krađa 25-godišnjak, inače otprije poznat policiji zbog sličnih imovinskih dijela i zlouporabe droga, predan je pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

POLICIJA UHITILA 'NENU TALIJANA' ZBOG SUMNJE U PREPRODAJU DROGE Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovr...
Kod Mattea Bajla (48) iz Zadra pronašli 40 grama kokaina, 40 tisuća eura i dva pištolja! Zašto je promijenio ime i zašto je policija provalila u njegovu kuću na Smiljevcu...

KREĆE NAJVEĆI ZADARSKI PROMETNI PROJEKT VRIJEDAN 26 MILIJUNA KUNA Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta
Uređenje Ulice dr. Franje Tuđmana dio je projekta implementacije Inteligentnog transportnog sustava (ITS) Zadra ...
Tuđmanova ulica proširuje se za javni prijevoz i bicikliste, ali to je samo početak: čitav grad se uvezuje u Inteligentni transportni sustav kojim će se upravljati iz jednog mjesta

VIDEO: UHIĆENJA I PRETRESI DOMOVA U ZADARSKOM ZALEĐU ZBOG GRAFITA PROTIV PUPOVCA Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti.  Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!
Policija je pretražila više kuća, te privela više osoba sa šireg područja Zadarske županije zbog prijetećih graf...
Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!