SKANDAL U ZAVODU ZA HITNU MEDICINU ZADARSKE ŽUPANIJE Nestao novac iz blagajne, voditeljici Saniteta otkaz

SKANDAL U ZAVODU ZA HITNU MEDICINU ZADARSKE ŽUPANIJE

Poslovanje Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije (ZZHM), koji u zadnjih nekoliko mjeseci potresa veliki skandal vezan uz nestanak novca iz blagajne i međusobne optužbe djelatnika, tema je istrage Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Kako doznajemo, jednoj od glavnih sudionica ove afere, voditeljici Saniteta Luciji Rožićpočetkom prosinca uručen je otkaz i trenutačno joj teče otkazni rok. Razlog tome je, kako neslužbeno doznajemo, nedostatak novca u blagajni Saniteta od prvog dana mjeseca lipnja. U to je vrijeme Odjel sanitetskog prijevoza koji je pripadao Domu zdravlja pripojen ZZHM, a nakon toga otkriven je manjak u blagajni.

- Točno je da je Lucija Rožić dobila redovni otkaz. Otkazni rok još je u tijeku i o tome ne mogu ništa više govoriti. Isto tako ne mogu ulaziti u dodatna pojašnjenja o 51 tisući kuna koje nedostaju iz blagajne. Riječ je o novcima koje je Sanitet zaradio od naplate svojih usluga, a koje kao služba možemo odraditi. Novac primaju medicinske sestre i daju ga voditeljici Saniteta koja je dužna taj novac predati u blagajnu i razdužiti paragon blokove. Od prvog lipnja, kada je Lucija Rožić došla na to mjesto, novci nisu predani. Nedostaju potvrde i paragon blokovi, zbog čega smo cijeli slučaj prijavili DORH-u – kaže ravnatelj ZZHM Predrag Orlović.

Kako bismo doznali što se zapravo događa u ZZHM, kontaktirali smo i sada već bivšu voditeljicu Saniteta Luciju Rožić koja nije željela komentirati novonastalu situaciju, iako nam je u nedavnom razgovoru rekla da je Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv visoko pozicionirane osobe u ZZHM te da joj zbog toga prijeti izvanredni otkaz.

- Dok su izvidi u tijeku ja ne smijem davati nikakve izjave niti komentirati slučaj - kazala nam je Rožić, kojoj se nije svidio naš interes o otkazu koji je dobila. Na kraju razgovora Rožić nam je uputila prijetnju tužbom ako spomenemo njezino ime pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka.

Međutim, Lucija Rožić je o događanjima u zadarskom ZZHM već javno istupala, i to početkom studenoga u emisiji "Provjereno" Nove TV, kojoj je navodno dostavila dokaze da novac od zarade službe sanitetskog prijevoza nije uplatila u blagajnu, već ga je dostavila Orlovićevu zamjeniku Mirku Erstiću. Zbog toga je, kako nam je tada rekla, i prijavila Erstića Državnom odvjetništvu.

- Mirko Erstić to rezolutno opovrgava – odgovara ravnatelj Predrag Orlović.

- To su kontradiktorne izjave. Upravo zbog toga smo cijeli slučaj prijavili Državnom odvjetništvu. Predali smo im svu dokumentaciju koju smo imali i neka oni istražuju. Trenutačno nemamo saznanja u kojem je stadiju istraga, a očekujemo da ona utvrdi gdje je novac nestao. Definitivno je neobično da nedostaje 51 tisuća kuna iz blagajne – zaključuje ravnatelj ZZHM dr. Predrag Orlović.

Kakva je procedura kod primanja i deponiranja novca u blagajnu te tko je u tom lancu odgovorna osoba, pokazat će istraga Državnog odvjetništva, koja bi trebala dati odgovor i na pitanje je li Lucija Rožić kao voditeljica Službe saniteta počinila osobito tešku povredu radnog odnosa, zbog čega joj je uručen otkaz.

Istovremeno s izvidima koje se provodi o nestanku novca, Općinsko državno odvjetništvo je, temeljem kaznene prijave Lucije Rožić, pokrenulo izvide "protiv odgovornih osoba u ZZHM" za koje bivša voditeljica Saniteta smatra da su sudjelovale u nezakonitom radnjama.

- Državno odvjetništvo provodi izvide po kaznenoj prijavi protiv Lucije Rožić, ali i po kaznenoj prijavi Lucije Rožić protiv drugih osoba. S obzirom na to da su izvidi tajni, nismo u mogućnosti govoriti o detaljima, odgovorio je na naš upit općinski državni odvjetnik Ivica Škara.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

VIDEO: UHIĆENJA I PRETRESI DOMOVA U ZADARSKOM ZALEĐU ZBOG GRAFITA PROTIV PUPOVCA Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti.  Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!
Policija je pretražila više kuća, te privela više osoba sa šireg područja Zadarske županije zbog prijetećih graf...
Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

OTKRIVAMO: RESTORANI, KONOBE I TRGOVINE U KOJIMA JE TROŠENA REPREZENTACIJA NARODNOG MUZEJA Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!
Podatke o troškovima koja je ravnateljica Peroš uputila javnosti, s očitim ciljem da proizvedu spin i umanje šte...
Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

INVESTITORI POSLALI PISMO NAMJERE, A OPĆINA PRIHVATILA Mišo Čirjak i Marko Sarađen od Nadbiskupije kupili "Sukošansko blato" za 80 eura po kvadratu, pa zatražili prenamjenu u građevinsko zemljište čija vrijednost skače do 400 eura!

Mišo Čirjak i Marko Sarađen od Nadbiskupije kupili
Posljednjeg dana kolovoza 2017. godine zadarski nadbiskup Želimir Puljić i Mile Mišo Čirjak potpisali su kupopro...
Mišo Čirjak i Marko Sarađen od Nadbiskupije kupili "Sukošansko blato" za 80 eura po kvadratu, pa zatražili prenamjenu u građevinsko zemljište čija vrijednost skače do 400 eura!