ŠTO JE OBILJEŽILO 2018. GODINU U ZADRU (9) Neispunjena obećanja: Hotel Maraska, Vrata Zadra, kupališta... Može li uređenje Rive promijeniti sliku zadarskog turizma?

ŠTO JE OBILJEŽILO 2018. GODINU U ZADRU (9)

NEISPUNJENA OBEĆANJA

Godinu na izmaku pamtit ćemo kao još jednu godinu neispunjenih obećanja o početku velikih projekata koji bi Zadar trebali turstički, komunalno i gospodarski podići na neku novu, višu razvoju i "energetsku razinu". Turska Dogus Grupa izgubila je i ovu godinu u čekanju da vlada RH razriješi sudbinu (koncesije) marine Tankerkomerc s kojom oni uvjetuju investiciju u Hotel Maraska, gradonačelnik Dukić ništa nije poduzeo da se Vrata Zadra približe realizaciji, a za pokretanje uređenja Nove rive očito nema hrabrosti, kao ni za građenje novih i uređenje postojećih gradskih kupališta. Možda griješimo dušu, ali dok Zadar u potpunosti ne aktivira Rivu, dok na pravi način ne kapitalizira taj najvredniji (javni) prostorni resurs u srcu Grada, nikakva bitna kvalitativna promjena u zadarskom turizmu neće se (moći) dogoditi. Krivo? Pogledajte što se dogodilo Splitu nakon što je uredio svoju rivu...

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

VIDEO: UHIĆENJA I PRETRESI DOMOVA U ZADARSKOM ZALEĐU ZBOG GRAFITA PROTIV PUPOVCA Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti.  Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!
Policija je pretražila više kuća, te privela više osoba sa šireg područja Zadarske županije zbog prijetećih graf...
Ogorčeni mještani: Ovo je policijska država, a ne Hrvatska kakva bi trebala biti. Nitko ovdje Srbe ne dira. Mi smo prošli križni put zbog tog sela, a sada kupe dečke. To je suludo!

OTKRIVAMO: RESTORANI, KONOBE I TRGOVINE U KOJIMA JE TROŠENA REPREZENTACIJA NARODNOG MUZEJA Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!
Podatke o troškovima koja je ravnateljica Peroš uputila javnosti, s očitim ciljem da proizvedu spin i umanje šte...
Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

INVESTITORI POSLALI PISMO NAMJERE, A OPĆINA PRIHVATILA Mišo Čirjak i Marko Sarađen od Nadbiskupije kupili "Sukošansko blato" za 80 eura po kvadratu, pa zatražili prenamjenu u građevinsko zemljište čija vrijednost skače do 400 eura!

Mišo Čirjak i Marko Sarađen od Nadbiskupije kupili
Posljednjeg dana kolovoza 2017. godine zadarski nadbiskup Želimir Puljić i Mile Mišo Čirjak potpisali su kupopro...
Mišo Čirjak i Marko Sarađen od Nadbiskupije kupili "Sukošansko blato" za 80 eura po kvadratu, pa zatražili prenamjenu u građevinsko zemljište čija vrijednost skače do 400 eura!