NOVA TUŽBA PROTIV JADERE Država za najam "2 ribara" traži 485.773 kune! Grof Nižić: Nemam komentara!

NOVA TUŽBA PROTIV JADERE

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je u ime Republike Hrvatske, podnijelo tužbu na Trgovačkom sudu u Zadru protiv tvrtke Jadera zbog neplaćanja najma u iznosu od 485.773,20 kuna za prostore u kojima se nalazi restoran 2 ribara.

- Republika Hrvatska vlasnik je dvaju poslovnih prostora u Zadru površine 64,84 i 56 kvadratnih metara, pri čemu oba prostora predstavljaju ugostiteljski objekt u Zadru koji je u posjedu tvrtke Jadera koju koristi bez posjedovanja valjane pravne osnove i bez plaćanja bilo kakve naknade, navodi se u priopćenju ŽDO-a dodajući kako vlasniku stvari, koju druga osoba upotrebljava u svoju korist, pripada pravo na naknadu ostvarene koristi, a koja odgovara visini zakupnine koju bi država ostvarila da je zaključen ugovor o zakupu.

Država je podnijela tužbu protiv Jadere i predložila Trgovačkom sudu u Zadru da donese presudu kojoj je Jadera dužna državi, kao vlasniku, isplatiti naknadu za korištenje poslovnih prostora u Zadru u ukupnom iznosu od 485.773,20 kuna sa zakonskim zateznim kamatama što je u skaldu s Zakonom o obveznim odnosima, kao i naknadu parničnog troška.

- Nemam komentara. Nas tuže i država i Grad Zadar za prostore koje koristimo, iako ja mislim da nisu u pravu. Svoje mišljenje dokazat ćemo na sudu – kazao nam je prokurist Jadere Zvonimir Nižić Grof.

Podsjećamo kako je pročelnik gradskog Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović u travnju iznio podatke da se između tvrtke Jadera i grada Zadra vodi preko 20 različitih sudskih sporova. U njima je Grad podnio tužbe za besplatno korištenje poslovnih prostora i naplatu tih dugova, a Mijolović je naveo kako je tada Jaderin dug iznosio preko 18 milijuna kuna.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ŠOKANTNA ISPOVIJEST TAKSISTA SA ZRAČNE LUKE: TRAŽI POMOĆ POLICIJE, CARINE, POREZNE UPRAVE I RADNE INSPEKCIJE! Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!

Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!
Početak svake turističke sezone zadnjih nekoliko godina u Zadru obilježen je raznoraznim sukobima među taksistim...
Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!