SUTRA NA OPĆINSKOM SUDU U ZADRU Počinje suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje

SUTRA NA OPĆINSKOM SUDU U ZADRU

U četvrtak u 9 sati na Općinskom sudu u Zadru počinje suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke.

Zadranin čija je fizička okrutnost šokirala Hrvatsku tereti se za počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom, te kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Mladoj Zadranki najprije je 28. svibnja 2018., zaprijetio na način da je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, te joj je rekao da će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji,.

Potom je 13. lipnja oko 21 sat, kad je došla u ugostiteljski objekt, Zadranku udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

U namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Zadranka je potom pobjegla u kafić a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

Fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku. S obzirom na to da je njezina majka optužila zadarsku policiju za zataškavanje cijelog slučaja, Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je u PU zadarsku unutarnju kontrolu, koja je rezultirala stegovnim postupcima protiv četvorice zadarskih policajaca zbog propusta u postupanju.

Nadzorom su, naime, utvrđene nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju, te nepravodobno provođenje nekih radnji u postupku, a koje nisu utjecale na kvalitetu ili zakonitost postupanja.

Utvrđeno je i da je policija postupala u skladu s važećim zakonskim popisima i na tragu javno komuniciranih stavova pravobraniteljice za djecu i Državnog odvjetništva kad je u pitanju zaštita žrtve, tajnost izvida i poštovanje propisa o zaštiti osobnih podataka

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."