MJERE OPREZA Zadranin koji je signalnom bakljom napao bugarske navijače i dalje ne smije na utakmice Hajduka

MJERE OPREZA

Županijski sud u Zadru produžio je mjeru opreza zabrane posjećivanja Hajdukovih utakmica 25-godišnjem Zadraninu koji je 12. srpnja prošle godine, uoči utakmice Hajduka i Levskog, sudjelovao u napadu na bugarske navijače u Ulici Krešimira Ćosića u Zadru.

Navijačima nogometnog kluba Levski iz Sofije u incidentu u središtu Zadra signalnom bakljom zapaljen je automobil BMW koji je u potpunosti izgorio, dok je 22-godišnji Rumen Trifunov Temelkov lakše ozlijeđen.

Domaći navijači, njih desetak, razbježali su se nakon tučnjave i paleži, a Bugari su sve prijavili policiji. Policija je najprije uhitila i za napad osumnjičila 25-godišnjaka, a nekoliko mjeseci kasnije za napad je osumnjičen i 19-godišnjak. Sumnjiče se za kazneno djelo izazivanja nereda.
Stariji Zadranin nije porekao da je sudjelovao u neredima te da se fizički sukobio s jednim od bugarskih navijača.

Ključni dokaz njegovog napada na Bugare bio je nalaz i mišljenje vještaka Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ prema kojim je uspostavljena veza između dijelova signalne rakete pronađene u vrijeme i na mjestu počinjenja djela i njegovih bioloških tragova.

- Činjenica da je 19-godišnjak pripadao navijačkoj skupini koja se bez razloga obračunavala s navijačkom skupinom drugog nogometnog kluba, ukazuje na bojazan da postoji opasnost da će nastaviti s činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela na slobodi. Ovo tim više što je tijekom pretrage u njegovom domu pronađen veći broj rekvizita koje navijačke skupine koriste na utakmicama i to ručne signalne baklje i dimne bombe - navodi se u obrazloženju sutkinje Županijskog suda u Zadru Dijane Grancarić u odluci o produljenju mjera opreza protiv 25-godišnjaka.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

STUDENAC PREUZIMA SONIK Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!

Lanac od 88 zadarskih
Zadarski lanac trgovina Sonik, preuzeo je maloprodajni trgovački lanac Studenac, vijest je to koja je odjeknula ...
Lanac od 88 zadarskih "kvartovskih dućana" u 100 postotnom udjelu preuzeli novi vlasnici iz Poljske, 500 radnika ima novog poslodavca. Nikola Sorić: Integracija sa Studencem omogućit će nam uzajamni razvoj!