MJERE OPREZA Zadranin koji je signalnom bakljom napao bugarske navijače i dalje ne smije na utakmice Hajduka

MJERE OPREZA

Županijski sud u Zadru produžio je mjeru opreza zabrane posjećivanja Hajdukovih utakmica 25-godišnjem Zadraninu koji je 12. srpnja prošle godine, uoči utakmice Hajduka i Levskog, sudjelovao u napadu na bugarske navijače u Ulici Krešimira Ćosića u Zadru.

Navijačima nogometnog kluba Levski iz Sofije u incidentu u središtu Zadra signalnom bakljom zapaljen je automobil BMW koji je u potpunosti izgorio, dok je 22-godišnji Rumen Trifunov Temelkov lakše ozlijeđen.

Domaći navijači, njih desetak, razbježali su se nakon tučnjave i paleži, a Bugari su sve prijavili policiji. Policija je najprije uhitila i za napad osumnjičila 25-godišnjaka, a nekoliko mjeseci kasnije za napad je osumnjičen i 19-godišnjak. Sumnjiče se za kazneno djelo izazivanja nereda.
Stariji Zadranin nije porekao da je sudjelovao u neredima te da se fizički sukobio s jednim od bugarskih navijača.

Ključni dokaz njegovog napada na Bugare bio je nalaz i mišljenje vještaka Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ prema kojim je uspostavljena veza između dijelova signalne rakete pronađene u vrijeme i na mjestu počinjenja djela i njegovih bioloških tragova.

- Činjenica da je 19-godišnjak pripadao navijačkoj skupini koja se bez razloga obračunavala s navijačkom skupinom drugog nogometnog kluba, ukazuje na bojazan da postoji opasnost da će nastaviti s činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela na slobodi. Ovo tim više što je tijekom pretrage u njegovom domu pronađen veći broj rekvizita koje navijačke skupine koriste na utakmicama i to ručne signalne baklje i dimne bombe - navodi se u obrazloženju sutkinje Županijskog suda u Zadru Dijane Grancarić u odluci o produljenju mjera opreza protiv 25-godišnjaka.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

OTKRIVAMO: RESTORANI, KONOBE I TRGOVINE U KOJIMA JE TROŠENA REPREZENTACIJA NARODNOG MUZEJA Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!
Podatke o troškovima koja je ravnateljica Peroš uputila javnosti, s očitim ciljem da proizvedu spin i umanje šte...
Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!