NELEGALNA BUKA I PRAŠINA: NA PRITUŽBE GRAĐANA REAGIRALE INSPEKCIJE Za drobljenje betonskih ostataka na Putu Murvice podizvođač nije imao dozvolu!

NELEGALNA BUKA I PRAŠINA: NA PRITUŽBE GRAĐANA REAGIRALE INSPEKCIJE

Radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na Putu Murvice izazvali su negodovanje okolnih stanara nezadovoljnih bukom, ali i prašinom što ju je stvarala drobilica kamena , pa im je bilo onemogućaeno i otvaranje prozora. U svojoj su se reakciji obratili i Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i energetike odakle im je u četvrtak stigao odgovor.

Inspektori su gradilište obišli u utorak i konstatirali da je uklanjanje građevine oštećene u poplavama od 11. rujna prošle godine i drobljenje betonskih ostataka s izvođača radova, tvrtke "Krekić Avangard" iz Zadra, preneseno na zagrebački "V.D.M. Promet" kao podizvođača. "Promet" je, stoji u dopisu inspekcija, "na gradilište dopremila mobilno drobilično postrojenje, te je nakomn odvajanja armature od betona, u periodu od 1. srpnja do dana nadzora obavljala radove drobljenja otpadnog betona na lokaciji gradilišta koje je okruženo stambenim zgradama, što je uzrokovalo buku i prašenje". Međutim, inspektori su utvrdili da za obavljanje tih radova "Promet" nije ishodovao dozvolu! Zato su ih inspektori upozorili, a "Promet" se obvezala da neće drobiti građevinski otpad bez dozvole, te će smanjiti prašenje u okoliš. 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

FOTO: ISTRAŽUJEMO ZAŠTO SE NI 23 GODINE NAKON OLUJE NIJE VRATIO ŽIVOT NA OSLOBOĐENA PODRUČJA Država je napravila nekoliko strateških pogrešaka! Ako Hrvati kritiziraju, onda je O.K., ali ako Srbin nešto kaže, odmah je četnik!

Država je napravila nekoliko strateških pogrešaka! Ako Hrvati kritiziraju, onda je O.K., ali ako Srbin nešto kaže, odmah je četnik!
- Kako se živi? Živi se, živi, pa se umre... - kaže nam čovjek na izlazu iz Smokovića nedaleko Zemunik Gornjeg, ...
Država je napravila nekoliko strateških pogrešaka! Ako Hrvati kritiziraju, onda je O.K., ali ako Srbin nešto kaže, odmah je četnik!