PROŠLOG VIKENDA U ZADRU Najpijaniji 34-godišnjak na motociklu - napuhao usred dana 2,86 g/kg alkohola

PROŠLOG VIKENDA U ZADRU

Proteklog vikenda (06. - 08. srpnja 2018.godine), policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 969 vozila i vozača, a poduzeli su 317 represivnih mjera.

Alkotestirano je 108 vozača od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola, 139 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 2 su vozila bez vozačke dozvole, 3 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 28 vozača nije poštivalo prometni znak, 8 vozača je nepropisno pretjecalo, 1 je prošao kroz crveno svjetlo ,1 je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja, 15 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa,11 bez zaštitne kacige, 7 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje

Iz prometa je isključeno 17 vozača i 3 vozila.

U tom su se vremenu dogodile 23 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

U nedjelju oko 11 sati u ulici Hrvatskog sabora u Zadru, 34-godišnji vozač je upravljao motociklom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.

Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."