REKONSTRUKCIJA ZGRADE MJESNOG ODBORA Puntamika dobiva obiteljsku ambulantu

REKONSTRUKCIJA ZGRADE MJESNOG ODBORA

Nakon Smiljevca i Bokanjca, još jedan mjesni odbor u gradu dobit će novu ambulantu. U prostoru MO Puntamika, koji se nalazi u blizini Ekonomske škole, uskoro će početi sanacija i opremanje prostora za obiteljsku ambulantu. Ta prizemnica izgrađena 1979. godine trebala je hitnu sanaciju krovišta, što su u Gradu iskoristili za potpunu adaptaciju i uvođenje novih sadržaja. Zgrada će sada dobiti još jednu etažu pa će ambulanta biti smještena na donjem katu dok će gornji koristiti mjesni odbor i turistički ured.

Ovo je, u zadnjih osam godina, peta nova ambulanta koju je Grad otvorio na svom području, čime je u potpunosti popunjena postojeća mreža, ali i postignuta disperzivnost zdravstvene zaštite.

- Do prije deset godina sve su ambulante bile na Poluotoku, u centru grada, što ljudima iz puno razloga više nije praktično, počevši od parkiranja i gužvi do činjenice da ljudi žele imati ambulante u djelovima grada gdje žive. Otvaranjem novih ambulanti dobili smo traženu disperzivnost jer sada i rubni djelovi grada imaju osiguranu zdravstvenu zaštitu - kazao je gradski pročelnik za zdravstvo Mario Pešut.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."