REKONSTRUKCIJA ZGRADE MJESNOG ODBORA Puntamika dobiva obiteljsku ambulantu

REKONSTRUKCIJA ZGRADE MJESNOG ODBORA

Nakon Smiljevca i Bokanjca, još jedan mjesni odbor u gradu dobit će novu ambulantu. U prostoru MO Puntamika, koji se nalazi u blizini Ekonomske škole, uskoro će početi sanacija i opremanje prostora za obiteljsku ambulantu. Ta prizemnica izgrađena 1979. godine trebala je hitnu sanaciju krovišta, što su u Gradu iskoristili za potpunu adaptaciju i uvođenje novih sadržaja. Zgrada će sada dobiti još jednu etažu pa će ambulanta biti smještena na donjem katu dok će gornji koristiti mjesni odbor i turistički ured.

Ovo je, u zadnjih osam godina, peta nova ambulanta koju je Grad otvorio na svom području, čime je u potpunosti popunjena postojeća mreža, ali i postignuta disperzivnost zdravstvene zaštite.

- Do prije deset godina sve su ambulante bile na Poluotoku, u centru grada, što ljudima iz puno razloga više nije praktično, počevši od parkiranja i gužvi do činjenice da ljudi žele imati ambulante u djelovima grada gdje žive. Otvaranjem novih ambulanti dobili smo traženu disperzivnost jer sada i rubni djelovi grada imaju osiguranu zdravstvenu zaštitu - kazao je gradski pročelnik za zdravstvo Mario Pešut.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije