NAKON ZAVRŠETKA LJETNE SEZONE NA POLUOTOKU Kreću radovi na dva kapitalna projekta, Providurovoj palači i Bedemima

NAKON ZAVRŠETKA LJETNE SEZONE NA POLUOTOKU

Početkom listopada, bude li sve po planu, trebali bi početi radovi na rekonstrukciji Providurove palače, jednom od kapitalnih zadarskih projekata koji će se u potpunosti financirati iz fondova Europske unije. Upravo ovih dana otvoren je postupak javne nabave koji će trajati do 2. kolovoza, a od pristiglih ponuda izvođača će izabrati povjerenstvo.

- Nadam se da se postupak neće odužiti i da ćemo početkom desetog mjeseca imati izvođača radova koji će u 14 mjeseci završiti posao. Vrijednost radova s PDV-om je oko 35 milijuna kuna- kazao je jučer pročelnik Upravnog odjela za EU fondove, Šime Erlić.

Drugi dio projekta “Zadar baština”, koji se također financira EU sredstvima, je obnova zadarskih bedema, no, njegova je startna pozicija drukčija od Providurove palače zbog problema s dokumentacijom koja je sada konačno stigla do završne faze. Taj je veliki projekt pred dobivanjem dozvole kojoj se u upravnom odjelu nadaju do kraja mjeseca.

- Bude li sve po planu, nakon ljeta krenuli bi radovi na dva kapitalna projekta na Poluotoku: Providurovoj palači i Bedemima- najavio je Erlić.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."