NAKON ISPITIVANJA U TUŽITELJSTVU Dvojica napadača na zadarsku policiju zadržana u pritvoru

NAKON ISPITIVANJA U TUŽITELJSTVU

Dvojica napadača na zadarsku policijsku stanicu, 47-godišnji Siniša G. i 56-godišnji Nino G. zadržani su u istražnom pritvoru zatvora u Zadru. Sudac istrage Hrvoje Visković odredio im je na prijedlog tužiteljstva jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Jesu li zadarski "bombaši" aktivno iznijeli obranu ili su se branili šutnjom zasad nije poznato, no Siniša G. je prilikom privođenja kada je namignuo i rekao "Sve za Hrvatsku... sve za pravdu i istinu" dao naslutiti bi njegova priča mogla biti drugačija od one za koje ga tereti policija.

Nakon prvog ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je Siniša G. 5. prosinca 2017. oko 00,40 sati u Zadru bacio bombu na zadarsku policiju. To je od njega prethodno zatražio Nino G. koji ga je na to i nagovorio. Siniša G. potom je došao pješice do vanjske ograde uprave te, iako svjestan da bacanjem ručne bombe u dvorište može ugroziti život i tjelesni integritet policijskih službenika, bacio u dvorište uprave ručnu bombu koja je pala u neposrednu blizinu ulaza u prostorije pritvorske jedinice II. Policijske postaje.

Uslijed eksplozije bombe popucala su stakla, te je oštećena fasada zgrade, a do ozljeđivanja policijskih službenika nije došlo.

Bombu je aktivirao i 16. travnja 2018. ponovno na nagovor Nina G. Oko 2.30 sati ponovno je došao u dvorište policijske uprave i bacio eksplozivnu napravu, a do ozljeđivanja policijskih službenika nije došlo.

Osnovano se sumnja i da je 3. srpnja 2018. u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno posjedovao četiri ručne bombe, 376 komada streljiva, te tromblonski nastavak za automatsku pušku, dok je Nino G. u svojoj obiteljskoj kući i u kući svog oca neovlašteno posjedovao dva sporogoruća štapina, dvije detonatorske kapisle, kao i 3,5 kilograma poljoprivrednog eksploziva.

Obojica se terete se za počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

OVO JE IZJAVA ČOVJEKA KOJI PREDAJE VJERONAUK U ZADARSKOJ EKONOMSKOJ ŠKOLI Ante Ćoza: 'Jedeš meso, nisi peder, ne spavaš sa psom i protiv pobačaja si. Dovoljno da te izopačeni svijet proglasi primitivnim i zaostalim!'

Ante Ćoza: 'Jedeš meso, nisi peder, ne spavaš sa psom i protiv pobačaja si. Dovoljno da te izopačeni svijet proglasi primitivnim i zaostalim!'
Ante Ćoza, predavač vjeronauka u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, koja je u fokus javnosti ...
Ante Ćoza: 'Jedeš meso, nisi peder, ne spavaš sa psom i protiv pobačaja si. Dovoljno da te izopačeni svijet proglasi primitivnim i zaostalim!'